Οικονομία

Ενημέρωση για το πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων του ΟΑΕΔ από τον Εμπορικό Σύλλογο Ζακύνθου

Ενημέρωση για το πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων του ΟΑΕΔ από τον Εμπορικό Σύλλογο Ζακύνθου
Ο Εμπορικός Σύλλογος Ζακύνθου, ενημερώνει ότι ξεκίνησαν οι διαδικασίες του νέου προγράμματος με τίτλο: «Ευκαιρίες κατάρτισης και πιστοποίησης για άνεργους νέους του ΟΑΕΔ, ηλικίας 18-24 ετών, σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα σε κλάδους αιχμής της ελληνικής οικονομίας» στο οποίο μετέχει και η ΕΣΕΕ για 4.000 καταρτιζόμενους στον κλάδο του λιανικού εμπορίου.

Το πρόγραμμα, απευθύνεται σε αποφοίτους Δευτεροβάθμιας και Μεταδευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και σε απόφοιτους ΑΕΙ/ΤΕΙ. Στο πρόγραμμα επιδοτούμενης κατάρτισης και πρακτικής άσκησης θα συμμετέχουν επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του Λιανικού και του Διεθνούς Εμπορίου, σε νέες Τεχνολογίες Πληροφοριών και Επικοινωνιών. Οι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ άνεργοι θα μπορούν να καταθέσουν μόνο ηλεκτρονικά αίτηση συμμετοχής, ανάλογα με την ειδικότητά τους, στην ειδικά διαμορφωμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα www.esee-emporio.gr

H υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων για τους δυνητικά ωφελούμενους άρχισε στις 16 Φεβρουαρίου και λήγει στις 31 Μαρτίου 2016 και ώρα 24.00.
Οι ωφελούμενοι θα λαμβάνουν 1.471 ευρώ.