Οικονομία

Λογιστές και φοροτεχνικοί συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις

Λογιστές και φοροτεχνικοί συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις Λογιστές και φοροτεχνικοί συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις
Συνάντηση  με τον  αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη, στον οποίο και παρέδωσε στοιχεία, που αποδεικνύουν την επερχόμενη κατακόρυφη επιβάρυνση του κλάδου είχε αντιπροσωπεία του ΟΕΕ.

Ο πρόεδρος του ΟΕΕ Κωνσταντίνος Κόλλιας έθεσε  στον κ. Αλεξιάδη το θέμα της δημιουργίας ελευθέρων επαγγελματιών δύο ταχυτήτων, μέσω της πέρα από κάθε λογική διάκρισης, που κάνει ο υπουργός Εργασίας, με τις εκπτώσεις μόνο σε τρεις κατηγορίες επιστημόνων, αφήνοντας έξω οικονομολόγους και λογιστές – φοροτεχνικούς, παρά το γεγονός ότι και οι οικονομολόγοι όπως και οι υπόλοιποι επιστημονικοί φορείς απορρίπτουν κάθε περίπτωση εκπτώσεων επί του 27% ασφαλίστρου.

Η επόμενη δράση θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Τρίτη, 1/3/2016 και ώρα 10:00, με παράσταση διαμαρτυρίας στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, ενώ προγραμματίζονται και αποκλεισμοί εφοριών σε όλη τη χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι οι λογιστές-φοροτεχνικοί θα απέχουν από την υποβολή φορολογικών δηλώσεων, μόλις ανοίξει η εφαρμογή στο TAXIS.