Οικονομία

Προσλήψεις «εκτός Μνημονίου» λόγω προσφυγικού

Προσλήψεις «εκτός Μνημονίου» λόγω προσφυγικού Προσλήψεις «εκτός Μνημονίου» λόγω προσφυγικού
Η κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο εκτάκτου ανάγκης για το προσφυγικό, όπου μεταξύ άλλων, συμπεριλαμβάνονται και προσλήψεις εκτός Μνημονίου.

Πρόθεση είναι να καλυφθούν θέσεις κυρίως ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού. Σχεδόν 500 εκατ. ευρώ ζήτησε η Ελλάδα από την Ευρώπη, ώστε να προχωρήσουν οι αναγκαίες προσλήψεις προσωπικού στους καταυλισμούς των προσφύγων.

Οι αρχικές θέσεις αναμένεται να καλυφθούν από το πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας, ωστόσο θα πρέπει να γίνουν και επιπλέον προσλήψεις, αφού οι ανάγκες είναι τεράστιες. Αρχικά, με προσωπικό θα ενισχυθούν τα hotspots και αργότερα και τα νησιά που δέχονται μεγάλο προσφυγικό ρεύμα. Παράλληλα, με υπουργικές αποφάσεις, που εκδόθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, καθορίστηκε το ύψος των μισθών των υπαλλήλων που θα απασχοληθούν στα παραπάνω προγράμματα.

Συγκριμένα, οι συμβασιούχοι θα λαμβάνουν μισθούς από 431,75 ευρώ έως 619 ευρώ το μήνα, ανάλογα με την ηλικία και τη θέση απασχόλησης (χωρίς επιδόματα, δώρα κ.ά.). Ανώτατοι μισθοί 619 ευρώ (για όσους είναι πάνω από 25 ετών) και 539,75 ευρώ (αν είναι κάτω των 25 ετών) θα δίνονται σε όσους τοποθετηθούν για να εργάζονται νυχτερινή βάρδια στα hotspots.