Ελλάδα

Ο Ιωάννης Μάζης είχε προβλέψει τον πόλεμο Ισραήλ - Λιβάνου από τον Ιούνιο (Βίντεο)

Ο Ιωάννης Μάζης είχε προβλέψει τον πόλεμο Ισραήλ - Λιβάνου από τον Ιούνιο (Βίντεο)
Ο καθηγητής Ιωάννης Μάζης είχε «διαβάσει» τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου τρεις μήνες πριν τη σύγκρουση Ισραήλ-Λιβάνου.

Από τις 25 Ιουνίου 2024 είχε προβλέψει ότι τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους θα γίνει πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου. Ο λόγος για τον καθηγητή Οικονομικής Γεωργαδίας και Γεωπολιτικής του ΕΚΠΑ, Ιωάννη Μάζη, ο οποίος είχε «διαβάσει» τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

«Τον Σεπτέμβρη πολύ φοβάμαι ότι θα έχουμε έναν διακρατικό πόλεμο υψίστης σημασίας στη Μέση Ανατολή, τον διακρατικό πόλεμο Ισραήλ - Λιβάνου. Ο πόλεμος Ισραήλ - Λιβάνου δεν είναι ο πόλεμος με κάποιους κατσαπλιάδες, είναι ο πόλεμος δύο κρατών. Ουσιαστικά η κυβέρνηση του Λιβάνου είναι η Χεζμπολάχ. Αυτό κάτι σημαίνει... ότι από πίσω άγονται και σύρονται και άλλα κράτη», είχε πει τον Ιούνιο στην εκπομπή «Leaders» ο κ. Μάζης και οι προβλέψεις του επαληθεύτηκαν πλήρως.

{https://www.youtube.com/watch?v=iRbTDFA8Spw&list=PLCg0cLoEdHTzLiqBRHla-mfz4HQLJ6OEp&index=2}

Ο κ. Μάζης στην ίδια εκπομπή είχε χτυπήσει «καμπανάκι» και για την Κύπρο: «Εάν γίνει αυτή η έκρηξη, που θα γίνει... τότε θα εμφανιστούν φαινόμενα του τύπου τα χρηματιστήρια να καταρρέουν, να πέφτει πείνα και των γονέων, ασφάλεια... ξεχάστε τη, όλη η Μεσόγειος να γίνεται ένα είδος πύλης της κολάσεως, η Ελλάς έχει ήδη εισπράξει την απειλή. Θα μου πεις ''αυτό το είπαν για την Κύπρο'', μα γιατί... η Ελλάς δεν είναι η εγγυήτρια δύναμη της Κύπρου; Τι θα κάνει η Κύπρος όταν η απειλή αυτή υλοποιηθεί; Πώς θα αντιδράσει η Ελλάς για να προστατέψει την Κύπρο;».