Οικονομία

Γεγονός η «Επιτροπή ελέγχων εργοταξίων» στο Ηράκλειο

Γεγονός η «Επιτροπή ελέγχων εργοταξίων» στο Ηράκλειο Γεγονός η «Επιτροπή ελέγχων εργοταξίων» στο Ηράκλειο
Στο απόηχο των δύο σοβαρών εργατικών ατυχημάτων, που έγιναν χθες στο Ηράκλειο, ανακοινώθηκε σήμερα από το Εργατικό Κέντρο της πόλης η σύσταση της Επιτροπής ελέγχων εργοταξίων, με σκοπό τον έλεγχο των μέτρων ασφαλείας και την διασφάλιση των συνθηκών εργασίας γενικότερα.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του ΕΚΗ, σε συνεργασία με την Τεχνική Επιθεώρηση Εργασίας μετά «από προσπάθεια μηνών και πιέσεων» όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση και αναμένεται να συμβάλει στη μείωση των εργατικών ατυχημάτων.

Την επιτροπή εκ μέρους του Εργατικού Κέντρου, απαρτίζουν εξειδικευμένοι συναδέλφοι (Σύλλογος Τεχνικών Υπαλλήλων Ελλάδος - Σωματείο Πτυχ. Χειριστών - Μηχαν/γων Ν. Ηρακλείου κ.α ) από τον χώρο του κατασκευαστικού κλάδου και αναμένται να συμβάλει 

Ακόμη το Εργατικό Κέντρο, καλεί την Κυβέρνηση να ενισχύσει τις Υπηρεσίες των ελεγκτικών μηχανισμών με σκοπό την μείωση των εργατικών ατυχημάτων και την καταπολέμηση της μαύρης ανασφάλιστης εργασίας. «Είναι ανεπίτρεπτο η Επιθεώρηση Εργασίας Ηρακλείου να έχει μόλις τρεις επιθεωρητές και στο Λασίθι μόλις ένα , οι οποίοι παρά τις φιλότιμες προσπάθειες δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η αγορά εργασίας» σημειώνει το ΕΚΗ.

Τέλος, τονίζει πως με όλες τις δυνάμεις του θα επιμείνει στην προσπάθεια για περισσότερους και στοχευόμενους ελέγχους, όπως αυτούς που πραγματοποιήθηκαν σήμερα 23/3/2016 και στους οποίους διαπιστώθηκε σωρεία παραβάσεων που αφορούν τα μέτρα ασφαλείας σε δύο εκ των τριών εργοταξίων που ελέχθησαν.

NETWORK