Opinions

Νέα Φιλαδέλφεια: Γίνεται να παίξουν ποτέ ξανά ίδια μέρα ΑΕΚ και Παναθηναϊκός;

Νέα Φιλαδέλφεια: Γίνεται να παίξουν ποτέ ξανά ίδια μέρα ΑΕΚ και Παναθηναϊκός;
Το βράδυ της Δευτέρας με τα αδιανόητα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια που άφησαν πίσω έναν νεκρό οπαδό της ΑΕΚ, άνοιξε τον «ασκό του αιόλου» απ' ότι φαίνεται όσον αφορά τα οπαδικά επεισόδια.

Συγκεκριμένα, τα οπαδικά καλέσματα από... «αδελφοποιημένους οπαδούς» αυτών της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού δίνουν και παίρνουν, την ώρα που σε λίγες ημέρες είναι προγραμματισμένα (μετά τις τελευταίες εξελίξεις) παιχνίδια των δύο ομάδων σε παρόμοια ώρα.

Η UEFA όρισε το παιχνίδι ΑΕΚ - Ντιναμό Ζάγκρεμπ (ως ρεβάνς πλέον) στην OPAP Arena το Σάββατο 19 Αυγούστου στις 21:45 ενώ λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας είναι προγραμματισμένο το παιχνίδι Παναθηναϊκός - Ατρόμητος για την 1η αγωνιστική της Super League την ίδια ημέρα στις 22:00.

Και αν τα... αντανακλαστικά της Super League αναμένεται να ενεργοποιηθούν κάποια στιγμή και να αλλάξει η ώρα της αναμέτρησης (ή η μέρα αν αποκλειστεί από τη Μαρσέιγ ο ΠΑΟ, καθώς σε διαφορετική περίπτωση ο αγώνας θα αναβληθεί), τα χειρότερα είναι μπροστά.

Το Dnews «προειδοποιεί» και υπενθυμίζει ότι ο Παναθηναϊκός θα αγωνιστεί στο ΟΑΚΑ τουλάχιστον σε 3 ευρωπαϊκούς αγώνες για το Europa League (τουλάχιστον 4 αν προκριθεί επί της Μαρσέιγ), ενώ είναι τουλάχιστον 20 αγώνες υψηλού ενδιαφέροντος (Euroleague και αγώνες απέναντι στον Ολυμπιακό στην Α1) όσον αφορά το μπάσκετ.

Γιατί το λέμε αυτό; Γιατί όσοι χρησιμοποιούν τον ΗΣΑΠ (για την πρόσβαση στο ΟΑΚΑ) «περνάνε» από τις γνωστές στάσεις (Πευκάκια, Περισσός, Νέα Ιωνία) που σχετίζονται με την OPAP Arena και την ΑΕΚ.

Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε την επίθεση με μολότοφ στα βαγόνια του ΗΣΑΠ λίγα 24ωρα πριν το Πάσχα μετά από αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ:

{https://www.instagram.com/reel/CrD4cslIcL8/?utm_source=ig_web_copy_link}

Αυτό δεν σημαίνει ότι η επόμενη... επίθεση (γιατί είναι δεδομένο ότι θα υπάρξει όσο οι αρμόδιες αρχές «κωφεύουν») θα είναι από «Παναθηναϊκούς» σε «ΑΕΚτζήδες», ούτε ότι θα είναι από «ΑΕΚτζήδες» σε «Παναθηναϊκούς». Σίγουρα όμως θα είναι επιθέσεις με «αμάχους» δίπλα στον «πόλεμο» των οπαδών.

Η οπαδική διαμάχη ανάμεσα στις δύο πλευρές έχει «φουντώσει» και τα χειρότερα, εφόσον δεν υπάρχουν άμεσες αντιδράσεις είναι μπροστά. Και τότε κανένας δε θα μπορεί να πει ότι δεν ήξερε.

Το σχέδιο «Αριάδνη» έχει πάει περίπατο, τα ΜΜΜ είναι παρατημένα, ο κόσμος που θέλει να κινηθεί εντός Αθήνας είναι σε κίνδυνο, όταν «συμπίπτει» η μετακίνηση με αγώνα «υψηλού ενδιαφέροντος» εντός Αθήνας.

Δεν χωράνε άλλες αποτυχίες της ΕΛΑΣ (όπως παραδέχθηκε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, άλλωστε...) δεν χώραει άλλος νεκρός, δεν χωράει τίποτα άλλο αρνητικό γύρω από τον αθλητισμό στη χώρα μας. Από ευχολόγια χορτάσαμε.

ΥΓ. Συλλυπητήρια στην οικογένεια του φίλου της ΑΕΚ.