Opinions

Big Brother στους εφοριακούς

Big Brother στους εφοριακούς Big Brother στους εφοριακούς
Big Brother στους εφοριακούς Από τον Βασίλη Αγγελόπουλο Σε... επιστήμη φαίνεται ότι είχε αναγάγει η προηγούμενη ηγεσία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ), τους ελέγχους εν κρυπτώ στις φορολογικές δηλώσεις πολιτών.

Μάλιστα, φαίνεται ότι στην «πρώτη γραμμή» έμπαιναν οι εργαζόμενοι στις Εφορίες, αλλά και στο υπουργείο Οικονομικών. Μόνο που οι... τυφλοπόντικες των ελέγχων, έβαζαν τη... μύτη τους, εκεί που δεν έπρεπε και το κυριότερο, χωρίς να έχουν πάρει άνωθεν άδεια για κάτι τέτοιο. Αποτέλεσμα είναι, τώρα να έχουν υποβληθεί μέχρι και μηνύσεις, από προϊστάμενους υπηρεσιών στο υπουργείο Οικονομικών, που διαπίστωσαν ότι ελέγχθηκαν, χωρίς να βρεθεί το παραμικρό. Όσο και αν προσπάθησε η απελθούσα ηγεσία της ΓΓΔΕ να «παγώσει» τη διαδικασία φαίνεται ότι μάλλον δεν θα καταφέρει το παραμικρό. Αρχικά, οι αρχές που ασχολούνται με την υπόθεση, δεν μπορούσαν να βρουν πρόσβαση στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) για να «δέσουν» την υπόθεση.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες που απευθύνονταν διαπίστωναν ότι δεν είχε συμβεί το παραμικρό. Μόνο όταν, οι συγκεκριμένες υπηρεσίες παραγκωνίστηκαν, ήρθαν στο φως «τέρατα». Έχουμε και λέμε λοιπόν: Υψηλόβαθμο στέλεχος των εφοριακών που πρόσκειται στην παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, ελέγχθηκε στις 19 Σεπτεμβρίου 2013 στις 9 και 45 το πρωί, περίπου. Δέκα μέρες νωρίτερα, στις 8 και 30 το πρωί, είχε ελεγχθεί κορυφαία διευθύντρια του υπουργείου Οικονομικών, που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ. Την ίδια μέρα, στις 10 το πρωί, έγινε έλεγχος και στη φορολογική δήλωση εφοριακού με ενεργό συμμετοχή στη ΔΑΚΕ.

Φαίνεται ότι ο... τυφλοπόντικας δεν είχε χρωματικές προτιμήσεις. Το θέμα είναι ότι στις μηνύσεις που έχουν γίνει, εάν η υπόθεση προχωρήσει και δεν «κουκουλωθεί», κινδυνεύει να βρεθεί κατηγορούμενος μέχρι και ο Χάρης Θεοχάρης, τότε γγ στα Δημόσια Έσοδα. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, θα πρέπει να αποδείξει ότι δεν ήταν ο ίδιος που έδωσε την εντολή για να γίνουν οι «κρυφοί» έλεγχοι. Για να δούμε, η υπόθεση έχει πολύ ενδιαφέρον. Θα την παρακολουθούμε και θα σας ενημερώνουμε.