Παιδεία

Πανελλήνιο Συνέδριο «Κοινωνία και σχολείο»

Πανελλήνιο Συνέδριο «Κοινωνία και σχολείο» Πανελλήνιο Συνέδριο «Κοινωνία και σχολείο»
Το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο με θέμα «Κοινωνία και Σχολείο: Μία σχέση υπό διαπραγμάτευση» θα διεξαχθεί από τις 13 έως τις 15 Μαϊου στο 1ο και 2ο Δημοτικό Σχολείο Χερσονήσου, υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και συνδιοργανώνεται από τη Περιφέρεια Κρήτης, την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου και τον δήμο Χερσονήσου.

Στόχος του συνεδρίου είναι η βελτιστοποίηση της σχέσης σχολείου και κοινωνίας, έτσι ώστε το σχολείο να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του ατόμου για πολύπλευρη προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη, όπως τονίστηκε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου στην Περιφέρεια Κρήτης, όπου οι συνδιοργανωτές αναφέρθηκαν στη σημαντικότητα του συνεδρίου.

Ο αντιπεριφερειάρχης Κρήτης για θέματα Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Απασχόλησης, Παναγιώτης Σημανδηράκης, επεσήμανε ότι σκοπός του συνεδρίου είναι η αποτύπωση της υφιστάμενης αντιστοιχίας των εκπαιδευτικών αποτελεσμάτων του σχολείου με τις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες και η διατύπωση προτάσεων για τη βελτιστοποίηση της σχέσης σχολείου και κοινωνίας. «Με περισσότερες από 400 συμμετοχές, είμαστε σίγουροι ότι το συνέδριο αυτό προάγει ουσιαστικά τον διάλογο και κυρίως θα προτείνει πολιτικές, χρήσιμες, τόσο στην αυτοδιοίκηση, όσο και στο κεντρικό κράτος, για ένα σύγχρονο, ανοιχτό και ποιοτικό σχολείο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Το συνέδριο θα ωφελήσει τη δημόσια εκπαίδευση, να έχει ένα πολύ πλούσιο πρόγραμμα με δεκάδες συνεδρίες και εξειδικευμένα θέματα. Σίγουρα θα δώσει τα φώτα του στο σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας» σημείωσε, από την πλευρά του ο δήμαρχος Χερσονήσου, Γιάννης Μαστοράκης.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης, Γιώργος Τερζάκης, τόνισε: «Διαπραγματευόμαστε τη σχέση του σχολείου με τη κοινωνία, ελέγχοντας την υφιστάμενη σχέση των αποτελεσμάτων της εκπαιδευτικής διαδικασίας στη κοινωνία, προτείνοντας ιδέες, προτάσεις και λύσεις, που θα βελτιώσουν αυτήν τη σχέση. Στόχος μας είναι το δημόσιο, δωρεάν, δημοκρατικό σχολείο, καταγράφουμε τις προτάσεις των γονέων, τις ανησυχίες των μαθητών, προβληματιζόμαστε και θέτουμε ερωτήματα, τα οποία, με τις απαντήσεις προσπαθούμε να κάνουμε πιο αποτελεσματική αυτήν τη σχέση». Παράλληλα, ευχαρίστησε τους συνδιοργανωτές για τη συνεργασία και προσκάλεσε τους γονείς, τους μαθητές, τους φορείς να συμμετάσχουν στο συνέδριο.

Το συνέδριο απευθύνεται σε μέλη ΔΕΠ και ΕΠ των πανεπιστημίων και ΤΕΙ, στελέχη της εκπαίδευσης, επιστήμονες, ερευνητές και εκπαιδευτές ενηλίκων με ενδιαφέρον για τη θεματική του συνεδρίου, εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές ΑΕΙ και ΤΕΙ, μαθητές, γονείς και φορείς που δραστηριοποιούνται στον χώρο της εκπαίδευσης.