Παιδεία

Η απάντηση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων στον ΣΙΣ

Η απάντηση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων στον ΣΙΣ
Επιστολή με την οποία εξηγεί τους λόγους για τους οποίους επιστρέφει ως απαράδεκτο το υπόμνημα της 26ης Ιουλίου 2017, απέστειλε στον Σύνδεσμο Ιδιωτικών Σχολείων (ΣΙΣ) ο Υπουργός Παιδείας έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου.

«Απάντηση σε υπόμνημα»

Σας επιστρέφω ως απαράδεκτο το από 26-7-2017 υπόμνημά σας, το οποίο δυστυχώς αποτελεί ενδεικτικό στοιχείο του τρόπου σκέψης και συμπεριφοράς ανθρώπων που λόγω της φύσεως της εργασίας τους θα έπρεπε να εκφράζονται και να επικοινωνούν με κοσμιότητα και επιχειρήματα.

Ειδικά οι εκφράσεις του υπομνήματος που αναφέρονται στην εκπαίδευση των μαθητών με αναπηρία, φανερώνουν επικίνδυνες νοοτροπίες, υποκρύπτουν προσπάθεια αποφυγής και αναδεικνύουν την έλλειψη αποδοχής του δικαιώματος παροχής ίσων ευκαιριών.

Το ύφος και το περιεχόμενο του συγκεκριμένου υπομνήματος δεν δημιουργεί όρους και προϋποθέσεις γιοι σοβαρή συζήτηση στο δημόσιο χώρο, αντίθετα η σοβαρότητα και η νηφαλιότητα δεν επιβεβαιώνονται από το Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Σχολείων. Εκφράσεις όπως «ίδεοληπτικό μένος» του υπουργού, «ηθικά έωλη» νομοθέτηση, «βιάζει βάναυσα», «θεσμοθετεί μηχανισμό παραδικαιοσύνης» και «σοβιετικού τύπου νομοθέτηση», δεν περιποιούν τιμή σε όποιον τις λέει και τις γράφει. Δυστυχώς, ο καθένας διεκδικεί και εν τέλει κερδίζει τη θέση που του αντιστοιχεί στην πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου.

Ο προβληματισμός μας είναι αν οι γονείς και τα παιδιά τους που πηγαίνουν με κόστος στα συγκεκριμένα σχολεία γνωρίζουν για το επίπεδο, το ύφος και το ήθος των συγκεκριμένων ιδιοκτητών αυτών των σχολείων.