Παιδεία

2100 προσλήψεις καθηγητών στο Κοινωνικό Φροντιστήριο

2100 προσλήψεις καθηγητών στο Κοινωνικό Φροντιστήριο 2100 προσλήψεις καθηγητών στο Κοινωνικό Φροντιστήριο
2100 προσλήψεις καθηγητών στο Κοινωνικό Φροντιστήριο 2100 προσλήψεις καθηγητών θα γίνουν μέχρι το Μάρτιο για το πρόγραμμα Κοινωνικό Φροντιστήριο που θα χρηματοδοτηθεί μέσω ΕΣΠΑ σε τέσσερις πόλεις της χώρας πιλοτικά για το 2014 και στο σύνολο της ,για το σχολικό έτος 2014-2015.

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να οριστικοποιηθούν τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις ώστε να εκδοθεί η προκήρυξη για τους καθηγητές Λυκείου που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα Κοινωνικό Φροντιστήριο .

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα τα διαθέσιμα χρήματα από το ΕΣΠΑ φτάνουν τα 4 εκατ. ευρώ και το πρόγραμμα Κοινωνικό Φροντιστήριο θα υλοποιηθεί το τελευταίο τρίμηνο του 2014 .

Για το πρόγραμμα θα γίνουν 2100 προσλήψεις καθηγητών Λυκείου για το 2014 ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες σε 4 πόλεις που θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα.

Δικαίωμα συμμετοχής στην προκήρυξη για τις 2100 προσλήψεις καθηγητών στο κοινωνικό φροντιστήριο θα έχουν νέοι άνεργοι εκπαιδευτικοί έως 30 ετών.

Επίσης θα υπάρξει δυνατότητα και καθηγητές μεγαλύτερης ηλικίας να προσληφθούν στο Κοινωνικό Φροντιστήριο αλλά θα πρέπει να είναι μακροχρόνια άνεργοι και να μην απασχολούνται στην εκπαίδευση.

Ο κύριος όγκος των προσλήψεων θα αφορά τις ειδικότητες των φιλολόγων και των μαθηματικών . Επίσης στο πρόγραμμα θα εργαστούν φυσικοί , χημικοί , βιολόγοι  και πιθανά και εκπαιδευτικοί ξένων γλωσσών και πληροφορικής αφού θα διδάσκονται μαθήματα που εξετάζονται στις Πανελλήνιες .

Η διαφορά από την κοινωφελή εργασία σύμφωνα με το υφυπουργό Παιδείας κ Κεδίκογλου θα είναι ότι θα υπάρξουν δύο πίνακες αντί για ενός.

Ο πρώτο πίνακας θα αφορά τους νέους κάτω των 30 ετών και ο δεύτερος πίνακας θα αφορά τους μακροχρόνια ανέργους άνω των 30 ετών .
Το κοινωνικό φροντιστήριο θα υλοποιηθεί και με την νέα σχολική χρονιά 2014 2015 με περισσότερες προσλήψεις καθηγητών Λυκείου.