Παιδεία

Εκδηλώσεις από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Μεταμόρφωσης

Εκδηλώσεις από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Μεταμόρφωσης Εκδηλώσεις από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Μεταμόρφωσης
Εκδηλώσεις από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Μεταμόρφωσης Νέες ανοιχτές εκδηλώσεις από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Μεταμόρφωσης

Το «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» συνεχίζεται στο Δήμο Μεταμόρφωσης, μέσα από την ανοιχτή συμμετοχή του κοινού σε εκδηλώσεις πολιτιστικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του ομώνυμου προγράμματος.

Κεντρικός στόχος του προγράμματος είναι η γνωριμία των πολιτών με το ΚΠΙΣΝ και τη φιλοσοφία του, καθώς και η δημιουργία προϋποθέσεων ώστε οι μελλοντικοί επισκέπτες του ΚΠΙΣΝ να ξεκινήσουν από σήμερα το διάλογο με ένα έργο που ευελπιστεί να ανανεώσει την καθημερινότητά τους.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο ξεκίνησε με την παράσταση από την Εθνική Λυρική Σκηνή του έργου «Ντον Τζιοβάννι» του Μότσαρτ, στις 20/3/2014, στο Συνεδριακό Κέντρο Μεταμόρφωσης, συνεχίζει και τον μήνα Απρίλιο και Μάιο με εκδηλώσεις πολιτιστικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα.

Οι ανοιχτές εκδηλώσεις περιλαμβάνουν:

•Κινηματογραφικό εργαστήριο για τη δημιουργία ψηφιακών ταινιών στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης

Στο εργαστήρι, διάρκειας 20 ωρών, μπορούν να συμμετέχουν νέοι από 18-35 ετών . Τα μαθήματα ξεκινούν στις 28 Απριλίου και είναι απαραίτητη η προεγγραφή στη Δημοτική Βιβλιοθήκη.

•Οργανωμένη ξενάγηση των δημοτών στο Κέντρο Επισκεπτών του εργοταξίου του ΚΠΙΣΝ.

Η ξενάγηση θα πραγματοποιηθεί στις 10 Μαΐου 2014 και είναι απαραίτητη η προεγγραφή στη Δημοτική Βιβλιοθήκη

•Υλοποίηση ενός εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο «Από το σπίτι μου στο ΚΠΙΣΝ», στο πλαίσιο του οποίου ένα φορητό κουτί θα «ταξιδέψει» το κοινό στις μελλοντικές λειτουργίες που θα στεγάσει το ΚΠΙΣΝ.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το τηλέφωνο 213-2012903.