Παιδεία

146 δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία καταργούνται η συγχωνεύονται

146 δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία καταργούνται η συγχωνεύονται 146 δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία καταργούνται η συγχωνεύονται
146 Δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία καταργούνται η συγχωνεύονται Εκατόν σαραντα έξι δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία καταργούνται ή συγχωνεύονται ενώ λιγότερα είναι τα σχολεία και νηπιαγωγεία που ιδρύονται απο το σχολικό έτος 2014 2015 σύμφωνα με την απόφαση που υπογράφει ο υφυπουργός Παιδείας κ Κεδίκογλου αλλα και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ Σταικούρας.

Συγκεκριμένα με κοινή υπουργική απόφαση που υπογράφουν τα υπουργεία Παιδείας και Οικονομικών με όνομα «Ιδρύσεις, Προαγωγές, Υποβιβασμοί, Συγχωνεύσεις και Καταργήσεις Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων» προβλέπονται καταργήσεις συγχωνεύσεως αλλά ιδρύσεις νέων σχολείων και νηπιαγωγείων ανα την χώρα.

Ειδικότερα συγχωνεύονται από το σχολικό έτος 2014-2015 64 δημοτικά σχολεία και 37 νηπιαγωγεία ενώ καταργούνται 15 δημοτικά σχολεία και 30 νηπιαγωγεία

Επίσης ιδρύονται 5 νέα δημοτικά σχολεία ενώ λίγο περισσότερα είναι τα νηπιαγωγεία που ιδρύονται.

Από την απόφαση αυτή προκαλείται δαπάνη ύψους 58.982.6 ευρώ περίπου για το τρέχον οικονομικό έτος και 180.747.99 ευρώ, περίπου, για καθένα από τα επόμενα οικονομικά έτη για τις ιδρύσεις Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων και τις προαγωγές Δημοτικών Σχολείων, η οποία αναλύεται ως εξής:

α) Επί του κρατικού προϋπολογισμού

Η εκ 26.800 Ευρώ περίπου δαπάνη οικονομικού έτους 2014 θα αντιμετωπισθεί από πιστώσεις του προϋπολογισμού του Υ.ΠΑΙ.Θ. (, η οποία αντιρροπείται πλήρως από την εξοικονόμηση ποσού 117.600€ από τις συγχωνεύσεις, καταργήσεις, υποβιβασμούς των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων.

Η εκ 80.400 Ευρώ ετήσια δαπάνη για καθένα από τα επόμενα οικονομικά έτη θα αντιμετωπιστεί με την πρόβλεψη και εγγραφή ισόποσης πίστωσης στον ΚΑΕ 0227 του Ε.Φ. 19-210 του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων στον κατ' έτος προϋπολογισμό ενός εκάστου των πέντε (5) επομένων οικονομικών ετών, η οποία αντιρροπείται πλήρως από την εξοικονόμηση ποσού 352.800€ από τις συγχωνεύσεις, καταργήσεις, υποβιβασμούς των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων.

β) Επί του προϋπολογισμού των οικείων ΟΤΑ

Η εκ 32.182,6 Ευρώ περίπου δαπάνη (λειτουργικές δαπάνες) έτους 2014 θα καλυφθεί από τους ΚΑΠ των οικείων Δήμων και Κοινοτήτων.
Η εκ 100.347,99 Ευρώ περίπου ετήσια δαπάνη (λειτουργικές δαπάνες) για καθένα από τα επόμενα οικονομικά έτη θα αντιμετωπίζεται με την εγγραφή και πρόβλεψη ισόποσης πίστωσης στους ΚΑΠ των οικείων Δήμων και Κοινοτήτων.

Επίσης προκαλείται δαπάνη επί του προϋπολογισμού της ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε για τις ανάγκες εξοπλισμού των νεοϊδρυθεισών σχολικών μονάδων το ύψος της οποίας θα εξαρτηθεί από πραγματικά γεγονότα και θα αντιμετωπισθεί από τα αποθέματα της ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε και από τυχόν νέες προμήθειες που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο προγραμματισμού της ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε μετά από ένταξη στο Ενιαίο Πρόγραμμα Προμηθειών (ΕΠΠ 2013 - ΕΠΠ 2015) της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου.

Το γεγονός ότι από την απόφαση αυτή προκαλείται δαπάνη ύψους 125.591,37 ευρώ περίπου για το τρέχον οικονομικό έτος και 314.848,52 ευρώ, περίπου, για καθένα από τα επόμενα οικονομικά έτη για τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων, η οποία αναλύεται ως εξής:

Επί του προϋπολογισμού των οικείων περιφερειών:
Η εκ 125.591,37 Ευρώ περίπου δαπάνη (για τη μεταφορά μαθητών) έτους 2014 θα καλυφθεί από τους Κ.Α.Ε/Κ.Α των οικείων Περιφερειών.

Η εκ 314.848,52 Ευρώ περίπου ετήσια δαπάνη (για τη μεταφορά μαθητών) για καθένα από τα επόμενα οικονομικά έτη θα αντιμετωπίζεται με την εγγραφή και πρόβλεψη ισόποσης πίστωσης στους Κ.Α.Ε./Κ.Α. των οικείων Περιφερειών.

δείτε εδώ όλα τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία