Παιδεία

Κριτήρια επιλογής εκπαιδευτών στα Δημόσια ΙΕΚ και ΣΕΚ

Κριτήρια επιλογής εκπαιδευτών στα Δημόσια ΙΕΚ και ΣΕΚ
Κριτήρια επιλογής εκπαιδευτών στα Δημόσια ΙΕΚ και ΣΕΚ Η αίτηση των υποψηφίων εκπαιδευτών ενηλίκων για την επιλογή τους στα δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.ΙΕΚ) και στις δημόσιες Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.ΣΕΚ) επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του νόμου και θα υποβληθεί στο ειδικό πληροφοριακό σύστημα που θα παρέχεται από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ.

Οι υποψήφιοι θα καταταγούν σε αξιολογικό πίνακα κατάταξης ανά Διεύθυνση Διά Βίου Μάθησης σύμφωνα με την ειδικότητά τους και την κατηγορία εκπαίδευσης (ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ, Εμπειροτέχνες), τα κριτήρια και τη μοριοδότησή τους, σύμφωνα με τον πίνακα κριτηρίων και μοριοδότησης που ακολουθεί:

Α. ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ

     

1. ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ

44

   

1.1. ΤΥΠΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (συνυπολογιζόμενα αθροιστικά)

Δηλώνονται από τους υποψηφίους μόνο πτυχία, μεταπτυχιακά και διδακτορικά σχετικά με το αντικείμενο της ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ, μοριοδοτείται ένα από κάθε κατηγορία και στη συνέχεια λογίζονται αθροιστικά.

 

30

 

α1. Πτυχίο ΑΕΙ-ΤΕΙ Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης σχετικό με το αντικείμενο των προκηρυσσόμενων ειδικοτήτων.

   

15

α2. Πτυχίο Ανώτερης Κρατικής Σχολής (Ωδείο, Δραματικής Τέχνης κ.λπ.) (προσμετράται και υπολογίζεται όπου απαιτείται από το αντικείμενο των προκηρυσσόμενων ειδικοτήτων)

   

6

α3. Δίπλωμα ΙΕΚ & Πτυχία Β/θμιας (Τ.Ε. & Δ.Ε.)

(Υπολογίζεται όπου προβλέπεται από το προσοντολόγιο στο πρόγραμμα σπουδών και όταν δεν υπάρχει σχετικό πτυχίο. Σε κάθε άλλη περίπτωση δεν συνυπολογίζεται στη μοριοδότηση του υποψηφίου).

   

6

β. Μεταπτυχιακό σχετικό με το αντικείμενο των προκηρυσσόμενων ειδικοτήτων

   

5

γ. Διδακτορικό σχετικό με το αντικείμενο των προκηρυσσόμενων ειδικοτήτων

   

7

Από τα παραπάνω προσμετράται ο ανώτερος τίτλος

     

1.2. ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

 

10

 

α. Μεταπτυχιακό στην Εκπαίδευση Ενηλίκων

   

4

β. Διδακτορικό στην Εκπαίδευση Ενηλίκων

   

6

1.3. ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ (Από δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς εκπαίδευσης)

 

4

 

α. Στο διδακτικό αντικείμενο των προκηρυσσόμενων θέσεων

(0,25 μόριο ανά 25ωρο, με μέγιστο αριθμό μορίων 2.

ΔΕΝ μοριοδοτείται επιμόρφωση διάρκειας μικρότερης των 25 ωρών)*

   

2

β. Στην Επαγγελματική Κατάρτιση ή την Εκπαίδευση Ενηλίκων

(0,5 μόριο ανά 25ωρο, με μέγιστο αριθμό μορίων 2.

ΔΕΝ μοριοδοτείται επιμόρφωση διάρκειας μικρότερης των 25 ωρών)*

   

2

2. ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

31

   

2.1. ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ σχετική με το αντικείμενο των προκηρυσσόμενων ειδικοτήτων στα ΙΕΚ

(1 μόριο ανά 25ωρο, με μέγιστο αριθμό μορίων 12)

 

12

 

2.2. ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ σε δομές της τυπικής Εκπαίδευσης [Αναγωγή

 

10

 

με μέγιστο αριθμό τα 10 μόρια για όλες τις δομές της τυπικής εκπαίδευσης

     

2.2.1. ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

(1 μόριο ανά έτος για Γ/θμια μέχρι 5 έτη)

     

2.2.2. ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

(1 μόριο ανά έτος για Β/θμια μέχρι 5 έτη)

     

2.2.3. ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ

(0.5 μόριο ανά έτος για Α/θμια μέχρι 4 έτη,

εκτός Ειδικοτήτων Εκπαιδευτών σχετικών με την Ειδικότητα Προσχολικής Αγωγής και Α.Μ.Ε.Α., όπου 1 μόριο ανά έτος, μέχρι 5 έτη)

     

2.3. ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ σε άλλα προγράμματα Μη Τυπικής Εκπαίδευσης- Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων και Επαγγελματικής Κατάρτισης, εκτός ΙΕΚ

(1 μόριο ανά 50ωρο, με μέγιστο αριθμό μορίων 9)

 

9

 

3. ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

10

 

3.1. ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Εργασιακή εμπειρία σχετική με το αντικείμενο των προκηρυσσόμενων ειδικοτήτων (1 μόριο ανά έτος με ανώτερο τα 10μόρια) (Απαραίτητα τα αποδεικτικά στοιχεία όπως: συμβάσεις, αποδείξεις ή τιμολόγια παροχής υπηρεσιών, βεβαιώσεις ασφαλιστικού φορέα, ένσημα, βεβαίωση έναρξης επαγγέλματος, φορολογική ενημερότητα και όποιο άλλο έγκυρο αποδεικτικό που να πιστοποιεί την πλήρη, μερική ή άλλου τύπου απασχόληση. Ο υποψήφιος μοριοδοτείται αναλογικά, με βάση την πλήρη απασχόληση -δεν συνυπολογίζεται η εργασία του εκπαιδευτικού στην τυπική ή μη τυπική εκπαίδευση καθώς έχει ήδη μοριοδοτηθεί ως διδακτική εμπειρία).

     

4. ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ

5

   

4.1. ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ (σύμφωνα με την από ΑΣΕΠ προβλεπόμενη πιστοποίηση)

 

3

 

Καλή γνώση (επίπεδο Β2)= 1 μόριο

   

1

Πολύ καλή γνώση (επίπεδο C1 και άνω)=2 μόρια

   

2

Άριστη Γνώση = 3 μόρια

   

3

4.2. ΓΝΩΣΕΙΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ Η/Υ (ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ)

(σύμφωνα με την από ΑΣΕΠ προβλεπόμενη πιστοποίηση)

 

2

 

Οι πτυχιούχοι ξένων γλωσσών ΔΕΝ μοριοδοτούνται στην κατηγορία αυτή για τίτλους σπουδών οι οποίοι έχουν ήδη προσμετρηθεί στην κατηγορία 1.1. Τυπική Εκπαίδευση.

Μοριοδοτείται η γνώση μίας μόνο ξένης γλώσσας με πιστοποίηση όπως αναγνωρίζεται από το ΑΣΕΠ ή από τη Δ/νση Πιστοποίησης της γνώσης ξένων γλωσσών του ΥΠΑΙΘ.

Οι πτυχιούχοι πληροφορικής ΔΕΝ μοριοδοτούνται στην κατηγορία αυτή για τίτλους σπουδών οι οποίοι έχουν ήδη προσμετρηθεί στην κατηγορία 1.1. Τυπική Εκπαίδευση.

     

β. εμπειροτέχνες

(Απαραίτητη προϋπόθεση η επαγγελματική εμπειρία τριών τουλάχιστον χρόνων)

     

1. ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

30

   

Εργασιακή εμπειρία σχετική με το αντικείμενο των προκηρυσσόμενων ειδικοτήτων

(Απαραίτητα τα αποδεικτικά στοιχεία όπως: συμβάσεις, αποδείξεις ή τιμολόγια παροχής υπηρεσιών, βεβαιώσεις ασφαλιστικού φορέα, ένσημα, βεβαίωση έναρξης επαγγέλματος, φορολογική ενημερότητα και όποιο άλλο έγκυρο αποδεικτικό που να πιστοποιεί την πλήρη, μερική ή άλλου τύπου απασχόληση. Ο υποψήφιος μοριοδοτείται αναλογικά, με βάση την πλήρη απασχόληση Μοριοδοτείται η εμπειρία πέραν των τριών ετών με δύο μόρια ανά έτος και μέγιστο αριθμό μορίων τα 30)

     

2. ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ/ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ

20

   

2.1. ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ σχετική με το αντικείμενο των προκηρυσσόμενων ειδικοτήτων

(Προσμετράται ένα μόριο ανά 25ωρο με μέγιστο αριθμό μορίων τα 10)

 

10

 

2.2 ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ (Από δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς εκπαίδευσης)

 

10

 

α. Στο διδακτικό αντικείμενο των προκηρυσσόμενων θέσεων (προσμετράται 0,50 μόρια ανά 25ωρο με μέγιστο αριθμό μορίων τα 7. Δεν μοριοδοτείται επιμόρφωση διάρκειας μικρότερης των 25 ωρών)*.

   

7

β. Εκτός διδακτικού αντικειμένου, επιμόρφωση στην Επαγγελματική

Κατάρτιση ή τη Γενική Εκπαίδευση Ενηλίκων

(0,50 μόρια ανά 25ωρο, με μέγιστο αριθμό μορίων τα 3.

Δεν μοριοδοτείται επιμόρφωση διάρκειας μικρότερης των 25 ωρών)*.

   

3

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ (Πτυχιούχοι και Εμπειροτέχνες)

   

1.ΑΝΕΡΓΙΑ

Από 0-6 μήνες, 2 μόρια

Από 6-12 μήνες, 4 μόρια

Από 12-18 μήνες, 6 μόρια

Από 18-24 μήνες, 8 μόρια

Από 24 μήνες και πάνω, 10 μόρια

 

10

ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
Στους υποψηφίους με τα ακόλουθα χαρακτηριστικά προστίθενται μόρια ως ποσοστό επί του συνόλου της βαθμολογίας που θα συγκεντρώσουν ως εξής:

Γονείς τρίτεκνων οικογενειών 10% Μέλη πολύτεκνων οικογενειών (γονείς και τέκνα) 10% Μέλη μονογονεϊκών οικογενειών (γονέας και τέκνα) 10% ΑΜΕΑ (Γονείς και ο ίδιος) 10% Ελεύθεροι Επαγγελματίες 10%
(διδακτική εμπειρία που έχει αποκτηθεί από εκπαιδευτικούς, οι οποίοι δεν ανήκουν πλέον σε δομές τυπικής εκπαίδευσης)

*Στα δικαιολογητικά επιμόρφωσης που υποβάλλονται από τον υποψήφιο θα πρέπει να προσδιορίζεται με σαφήνεια ο επιμορφωτικός φορέας (δημόσιος ή ιδιωτικός), το αντικείμενο της επιμόρφωσης, το χρονικό διάστημα πραγματοποίησης της επιμόρφωσης και η διάρκειά της αποκλειστικά σε ώρες. Σε αντίθετη περίπτωση η επιμόρφωση δεν μοριοδοτείται. Ώρες που δεν αναφέρονται σε σχετική βεβαίωση μπορούν να αποδειχθούν με την προσκόμιση του προγράμματος της επιμόρφωσης. Επιμόρφωση προερχόμενη από εκπαιδευτικές ενότητες ή εξαμηνιαία μαθήματα τυπικής εκπαίδευσης (π.χ. Ε.Α.Π., Πανεπιστήμια, ΑΣΠΑΙΤΕ, Διδασκαλεία) και τα οποία είναι προαπαιτούμενα για εξομοίωση, εξειδίκευση, απόκτηση πτυχίου ή μεταπτυχιακού τίτλου δεν λαμβάνεται υπόψη. ΔΕΝ γίνεται αποδεκτή η επιβεβαίωση ωρών επιμόρφωσης με Υπεύθυνες Δηλώσεις του υποψηφίου, στο πλαίσιο της ισότιμης αντιμετώπισης των υποψηφίων.

2.    Βάσει του αξιολογικού πίνακα κατάταξης και των αναγκών σε διδακτικές ώρες, το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. θα προβεί σε επιλογή και κατανομή των εκπαιδευτών ανά ειδικότητα και ανά ΙΕΚ/ΣΕΚ.
3.    Οι τελικοί πίνακες επιλογής, θα επικυρωθούν από τη Γ.Γ.Δ.Β.Μ., και θα αποσταλούν στο Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ., το οποίο θα συνάψει τις σχετικές συμβάσεις μίσθωσης έργου ωρομίσθιας διδασκαλίας.
4.    Ανώτατο όριο διδακτικών ωρών ανά εκπαιδευτή ενηλίκων ορίζονται οι είκοσι (20) διδακτικές ώρες εβδομαδιαίως συνολικά. Όταν ο εκπαιδευτής ενηλίκων έχει την δημοσιοϋπαλληλική ιδιότητα ή έχει πλήρη απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα, ανώτατο όριο διδακτικών ωρών ορίζονται οι δέκα (10) διδακτικές ώρες εβδομαδιαίως. Αυτές οι διδακτικές ώρες μπορεί, με απόφαση της Γ.Γ.Δ.Β.Μ., να αυξάνονται στις περιπτώσεις εκείνες που υπάρχει με τεκμηριωμένη εισήγηση της Διεύθυνσης του ΙΕΚ δυσκολία εξεύρεσης εκπαιδευτή ενηλίκων.
5. Η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι 22 Σεπτεμβρίου 2014.

NETWORK