Παιδεία

Βάσεις 2014 : Τα αποτελέσματα των Πανελληνίων

Βάσεις 2014 : Τα αποτελέσματα των Πανελληνίων Βάσεις 2014 : Τα αποτελέσματα των Πανελληνίων
Βάσεις 2014 : Τα αποτελέσματα των Πανελληνίων Ανακοινώθηκαν πριν από λίγα λεπτα από το υπουργείο Παιδείας τα τα αποτελέσματα των Πανελληνίων 2014 . Οι μαθητές που διαγωνίστηκαν στις Πανελλήνιες μπορούν μέσω διαδικτύου να δουν τα αποτελέσματα με την βαθμολογία τους στο results.it.minedu.gov.gr και μπορούν να υπολογίσουν τα μόρια τους που μετά τις ανακοινώσεις για τις βάσεις 2014 θα γνωρίζουν σε ποιες σχολές εισάγονται.

Ειδικότερα πριν απο λίγη ώρα το υπουργείο Παιδείας έβαλε τέλος στην αγωνία των υποψηφίων αφού ανακοίνωσε τα αποτελέσματα των Πανελληνίων 2014.

Στην ειδική ιστοσελίδα results.it.minedu.gov.gr του υπουργείου Παιδείας αναρτήθηκαν των Πανελληνίων 2014. Οι μαθητές μπορούν απο τον υπολογιστή τους να δουν τους βαθμούς τους και να έχουν μια εικόνα σε ποια σχολή ΑΕΙ ή ΤΕΙ θα περάσουν.

Όλοι οι υποψήφιοι και των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ (ομάδες Α΄ και Β΄) θα μπορούν, μετά τις 13:00 μ.μ. της Τρίτης, να βρίσκουν τη βαθμολογία τους και στην ιστοσελίδα results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Οι βαθμοί των ειδικών μαθημάτων αναμένεται να ανακοινωθούν στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Υπενθυμίζεται, ότι οι υποψήφιοι για τα ΤΕΦΑΑ, οι οποίοι συμμετείχαν στις φετεινές πανελλαδικές εξετάσεις, πρέπει μέχρι τις 4-7-2014 να έχουν ολοκληρώσει την εξέτασή τους στις πρακτικές δοκιμασίες (αγωνίσματα).

Τέλος, επισημαίνεται ότι μέχρι την Πέμπτη 3-7-2014 οι υποψήφιοι θα μπορούν να κάνουν μόνο πρόχειρα μηχανογραφικά δελτία (προσωρινή αποθήκευση). Από την Πέμπτη 3-7-2014 ως τη Δευτέρα 14-7-2014 όλοι οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό τους δελτίο στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr .

μετατρέψτε τους βαθμούς σας σε μόρια εδώ

Βάσεις 2014 πότε ανακοινώνονται

Το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου θα ανακοινωθούν οι βάσεις 2014 για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση των υποψηφίων μαθητών που διαγωνίστηκαν στις Πανελλήνιες εξετάσεις .Οι εκτιμήσεις μετά και απο την ανακοίνωση των βαθμών, δείχνουν ότι οι βάσεις θα σημειώσουν αύξηση σε πολλές σχολές και ιδιαίτερα σε αυτές που είθισται να είναι υψηλής ζήτησης

Σε Νομικές, Πολυτεχνικές και Οικονομικές Σχολές καταγράφεται σημαντική άνοδος. Πτωτική, αντιθέτως, εμφανίζεται η τάση στην Ιατρική, καθώς και σε αρκετά τμήματα ΤΕΙ

Οι εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2014 Επιστημονικό Πεδίο είναι:

Στο 1ο Πεδίο: αναμένεται μικρή άνοδος των βάσεων, ενώ στην πλέον περιζήτητη Σχολή (Νομική Αθηνών) εκτιμάται ότι η βάση θα ξεπεράσει τα 18.800 μόρια, ενώ στη Νομική Θράκης ο τελευταίος θα εισαχθεί με 18.200 μόρια.

Στο 2ο και 4ο Πεδίο: οι βαθμολογίες κάτω από τη βάση είναι μειωμένες και στις μεσαίες η βελτίωση είναι σημαντική. Αναμένεται άνοδος των βάσεων από 250 έως και πάνω από 1.000 μόρια. Σε περιζήτητα τμήματα (Πολιτικοί Μηχανικοί ΕΜ) αναμένεται άνοδος έως 350 μόρια.

Στο 3ο Πεδίο: παραδοσιακά οι Ιατρικές βρίσκονται στην κορυφή της πυραμίδας με τις Σχολές Ιατρικής Αθήνας και Θεσσαλονίκης να κινούνται ανοδικά (έως και 19.000 μόρια).

Στο 5ο Πεδίο: λόγω αύξησης θέσεων και καλών επιδόσεων οι βάσεις δεν θα επηρεαστούν ιδιαίτερα, αλλά στα τμήματα υψηλής ζήτησης (Οικονομικό Αθήνας, Πανεπιστήμιο Πειραιά) η αύξηση θα είναι μεγαλύτερη. Θα εμφανιστούν και μεμονωμένες περιπτώσεις ανόδου έως 1.500 μόρια σε περιζήτητα τμήματα (Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοίκησης του Πανεπιστημίου Πειραιά).

Πάντως το εύρος της ανόδου ή της καθόδου των βάσεων ανά τμήμα θα μπορεί να εκτιμηθεί με μεγαλύτερη ασφάλεια όταν ανακοινωθούν τα στατιστικά στοιχείων των βαθμολογικών επιδόσεων, αλλά και μόλις κατατεθούν τα μηχανογραφικά δελτία των υποψηφίων με τις προτιμήσεις.