Παιδεία

Γιώργος Παπανικολάου από Λύκειο Γλυφάδας στο Dnews: Είμαστε πανέτοιμοι, έχουμε ό,τι χρειάζεται για τους μαθητές (εικόνες & βίντεο)

Γιώργος Παπανικολάου από Λύκειο Γλυφάδας στο Dnews: Είμαστε πανέτοιμοι, έχουμε ό,τι χρειάζεται για τους μαθητές (εικόνες & βίντεο)
«Είμαστε πανέτοιμοι. Καλή επανέναρξη σε όλα τα λύκεια. Όπως το προηγούμενο διάστημα, έτσι και τώρα έχουμε ό, τι χρειάζονται οι μαθητές» δήλωσε ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, που επισκέφτηκε το Γενικό Λύκειο Γλυφάδας με αφορμή το άνοιγμα των λυκείων μετά από πέντε μήνες. Τι δήλωσε ο λυκειάρχης και τι λένε οι μαθητές για την επιστροφή στα θρανία μετά από τόσο καιρό.  

«Καθημερινά θα κάνουμε θερμομετρηση στους μαθητές, θα έχουμε διπλές και τριπλές βάρδιες όπου χρειάζεται για την καθαριότητα. Έχουμε τα self test και είμαστε πανέτοιμοι να συνδράμουμε όπου χρειάζεται. Πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά και μακάρι να ξεκινήσουν και οι άλλες βαθμίδες των σχολείων να λειτουργούν γιατί τα παιδιά μας το έχουν ανάγκη» υπογράμμισε ο δήμαρχος Γλυφάδας. 

LUKEIO1

Από την πλευρά του ο Γιάννης Καββαθάς, ο Διευθυντής Γενικού Λυκείου Γλυφάδας δήλωσε ότι:  «Περιμέναμε κι εμείς τόσο καιρό να ανοίξουν τα σχολεία γιατί η δια ζώσης διδασκαλία δεν μπορεί να αντικατασταθεί από την τηλεκπαίδευση των εξ' αποστάσεων. Το σχολείο μας είναι έτοιμο με όλα τα μέτρα που απαιτούνται από το Υπουργείο. Έχουμε αντισηπτικά, οι αίθουσες θα καθαρίζονται ανα τακτικά διαστήματα και το θέμα των self test προχωράει κανονικά και οι περισσότεροι ήδη το έχουν κάνει».

LUKEIO2a

Και πρόσθεσε: «Αφού θερμομετρηθούν οι μαθητές μπαίνοντας στην τάξη, στον καθηγητή που θα έχει την πρώτη ώρα μάθημα θα του δείξουν τη σχετική ταυτότητα ότι έχουν κάνει το τεστ. Αν κάποιος δεν έχει αυτή την κάρτα θα πρέπει να επιστρέψουμε το μαθητή στο σπίτι και να ειδοποιήσουμε την οικογένειά του. Δεν υπάρχει άγχος κι όλα θα πάνε καλά». 

LUKEIO3a

LUKEIO4a

Τι λέει μαθητής για την επιστροφή στα θρανία μετά από πέντε μήνες:

Υπενθυμίζεται ότι μαθητές και καθηγητές πρέπει να κάνουν self test δύο φορές την εβδομάδα. Τα θετικά τεστ πρέπει οπωσδήποτε να δηλώνονται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr.