Παιδεία

Αιτήσεις από τις δομές για το πρόγραμμα Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής

Αιτήσεις από τις δομές για το πρόγραμμα Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής Αιτήσεις από τις δομές για το πρόγραμμα Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής
Αιτήσεις από τις δομές για το πρόγραμμα Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής Απο σήμερα 2/7 εώς και τις 21/7 οι δομές θα μπορούν να κάνουν τις αιτήσεις συμμετοχής τους προς την Ε.Ε.Τ.Α.Α ώστε να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής για να επιδοτηθούν από το ΕΣΠΑ ώστε να παρέχουν δωρεάν φιλοξενία σε παιδιά.

Η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.) Α.Ε. στο πλαίσιο των πράξεων, οι οποίες εντάσσονται στο πλαίσιο της δράσης «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής»,  προσκαλεί Τους  Βρεφικούς  και   Βρεφονηπιακούς  Σταθμούς,   τους  Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Ολοκληρωμένης Φροντίδας, τους Παιδικούς Σταθμούς, τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (Κ.Δ.Α.Π.-Μ.Ε.Α ), καλούμενες εφεξής «Δομές», οι οποίες εμπίπτουν στις διατάξεις του Άρθρου 2 της παρούσας. Οι Δομές μπορούν να συμμετέχουν, μέσω αίτησης των Φορέων τους στις εν λόγω πράξεις, οι οποίες είναι μονοετούς διάρκειας και αφορούν στο σχολικό έτος 2014 -2015.

Ο συνολικός προϋπολογισμός χρηματοδοτείται κατά 100% από δημόσιους πόρους και ανέρχεται στα 160.000.000,00€. Η παροχή των ανωτέρω υπηρεσιών απαλλάσσεται από Φ.Π.Α, σύμφωνα με το με Α. Π. 1047941/3570/280/Β0014/2.07.2009 έγγραφο της Γενικής Δ/νσης Φορολογίας (14η Δ/νση ΦΠΑ) του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.

Επισημαίνεται ότι η πράξη πρόκειται να ενταχθεί στο νέο Ε. Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» 2014-2020 μόλις αυτό εγκριθεί και θα συγχρηματοδοτηθεί από πόρους του ΕΚΤ. Η πράξη εμπίπτει στο Θεματικό Στόχο 8 «Προώθηση της βιώσιμης απασχόλησης υψηλής προτεραιότητας και υποστήριξη της κινητικότητας των εργαζομένων», Επενδυτική Προτεραιότητα 8.iv «Ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών σε όλους τους τομείς, μεταξύ άλλων όσον αφορά την πρόσβαση στην απασχόληση, την εξέλιξη της επαγγελματικής σταδιοδρομίας, την συμφιλίωση της επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής και την προώθηση της ίσης αμοιβής για ίση εργασία» του Καν. 1304/2013 της Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020.

Σε περίπτωση μη εξάντλησης του προϋπολογισμού μίας Περιφέρειας, τα αδιάθετα υπόλοιπα μεταφέρονται σε ίδιου τύπου Περιφέρεια (Σύγκλισης, Σταδιακής Εξόδου και Σταδιακής Εισόδου), όπου υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις φροντίδας και φιλοξενίας από Δομές και αντίστοιχος αριθμός Αιτήσεων Συμμετοχής - Δηλώσεων με βάση τον οριστικό πίνακα των δυνητικά ωφελουμένων. Μεταφορά προϋπολογισμού μπορεί να γίνει και συνολικά από ένα τύπο Περιφέρειας σε άλλον.
Επίσης, σε περίπτωση υπέρβασης του συνολικού προϋπολογισμού της Πρόσκλησης, η Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. μπορεί να προβεί σε οριζόντια μείωση του εγκεκριμένου ποσού ανά Φορέα /Δομή.

Δικαίωμα συμμετοχής
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι Φορείς/Δομές παροχής υπηρεσιών φροντίδας και φιλοξενίας βρεφών, νηπίων, παιδιών και ατόμων ΜΕΑ, που διαθέτουν άδεια ίδρυσης και λειτουργίας ως:
 Βρεφικοί Σταθμοί
 Βρεφονηπιακοί Σταθμοί
 Βρεφονηπιακοί Σταθμοί Ολοκληρωμένης Φροντίδας
 Παιδικοί Σταθμοί
 Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.), και
 Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (Κ.Δ.Α.Π.-Μ.Ε.Α.).

Οι ως άνω Φορείς/Δομές, κατά την υποβολή της αίτησης, δύνανται να είναι ή να ανήκουν σε:
□    Δήμους και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου αυτών.
□    Επιχειρήσεις του Ιδιωτικού Δικαίου ή Εταιρείες μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα του άρθρου 741 του αστικού κώδικα.
□    Άλλα νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου, που νομίμως έχουν τη δυνατότητα παροχής αυτών των υπηρεσιών.
Στην περίπτωση των Δήμων και των νομικών τους προσώπων, εφαρμόζονται και οι διατάξεις του Ν.3852/2010
(ΦΕΚ 87/Α).
2.2    Παροχή σχετικών εντύπων και πληροφοριών
α) Ο Φάκελος της Πρόσκλησης προς τους Φορείς/Δομές, θα ξεκινήσει να διατίθεται ηλεκτρονικά, από τις 2/7/2014 και θα διαρκέσει μέχρι τις 21/7/2014 στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ: www.eetaa.gr

β) Ο Φάκελος θα διατίθεται, το ίδιο χρονικό διάστημα, σε ηλεκτρονική μορφή στις ιστοσελίδες www.epanad.gov.gr της Ε.Υ.Δ. του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και στην ιστοσελίδα www.kedke.gr της Κ.Ε.Δ.Ε.

γ) Ο Φάκελος της Πρόσκλησης περιλαμβάνει το Αναλυτικό Τεύχος της Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, η οποία αποτελείται από το σώμα αυτής, καθώς και από τα ακόλουθα Παραρτήματα 1, 2, 3 και 4, τα οποία αποτελούν αναπόσπαστο μέρος αυτής:
1)    Υπόδειγμα Εντύπου «Αίτησης Συμμετοχής - Δήλωσης - Προσφοράς» Φορέων /Δομών
2)    Υπόδειγμα Εντύπου «Ένστασης Φορέων /Δομών»
3)    Υποδείγματα εγγυητικών επιστολών Συμμετοχής και Καλής Εκτέλεσης
4)    Υποδείγματα Υπεύθυνων Δηλώσεων.

3 Υποβολή «Αίτηση συμμετοχής- Δήλωση - Προσφορά» - Όροι συμμετοχής

α) Καταληκτική ημερομηνία για την παραλαβή των Αιτήσεων Συμμετοχής, συνοδευόμενων από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, ορίζεται η 21/7/2014 και ώρα 14:00.
Εκπρόθεσμες Αιτήσεις Συμμετοχής δεν γίνονται δεκτές σε καμία περίπτωση από την Ε.Ε.Τ.Α.Α., επιστρέφονται δε χωρίς να ανοιχθούν, ακόμη και εάν η καθυστέρηση οφείλεται σε λόγους ανωτέρας βίας, εκτός εάν η κατάθεσή τους, που έχει ήδη αρχίσει κατά την καθορισμένη ημέρα και ώρα, συνεχίζεται χωρίς διακοπή μέχρι και την υποβολή όλων των Αιτήσεων Συμμετοχής. Για το εμπρόθεσμο της κατάθεσης της Αίτησης Συμμετοχής λαμβάνεται υπόψη η ημερομηνία και ώρα κατάθεσής της στην Ε.Ε.Τ.Α.Α., κατά τα αναφερόμενα στην παρ. 2.3.στ της παρούσας και όχι η ημερομηνία αποστολής της Αίτησης Συμμετοχής μέσω ταχυδρομείου ή courier.

Προσοχή: Η έγκαιρη υποβολή θα αποδεικνύεται μόνο από τον αριθμό πρωτοκόλλου
της Ε.Ε.Τ.Α.Α.

β) Οι αιτούντες δεν έχουν δικαίωμα να αποσύρουν την «Αίτηση Συμμετοχής - Δήλωση -Προσφορά» τους ή μέρος αυτής μετά την κατάθεσή της. Παράβαση της υποχρέωσης αυτής θα επισύρει τις προβλεπόμενες στην παράγραφο 2.4.2 συνέπειες.

γ) Η Αίτηση πρέπει να είναι δακτυλογραφημένη και να μην φέρει διορθώσεις (σβησίματα, διαγραφές, κλπ), επί ποινή αποκλεισμού. Η αίτηση συμμετοχής στο σύνολό της θα πρέπει να συμπληρωθεί με Πεζοκεφαλαία Γράμματα.

δ) Για τη συμπλήρωση της «Αίτησης», απαραίτητη είναι η γνώση από τους ενδιαφερόμενους όλων των όρων, διαδικασιών και στοιχείων συμμετοχής, όπως αναλυτικά αναφέρονται στην υπ' αριθ. 1.8010/οικ.3.1413/9.06.2011 (ΦΕΚ 1230/Β-14.6.2011) ΚΥΑ, όπως ισχύει, και στην παρούσα πρόσκληση, τα οποία οι υποψήφιοι θα πρέπει να δηλώνουν ότι αποδέχονται ανεπιφύλακτα. Η «Αίτηση» επέχει θέση Υπεύθυνης Δήλωσης και Προσφοράς και συμπληρώνεται σε ένα (1) πρωτότυπο σφραγισμένο και υπογεγραμμένο πρωτοτύπως, στη θέση «Ο ΑΙΤΩΝ» από το νόμιμο εκπρόσωπο του φορέα, ο οποίος θα έχει αρμοδιότητα ή εξουσιοδότηση για τη συμπλήρωσή της και για δέσμευση του φορέα που εκπροσωπεί έναντι της Ε.Ε.Τ.Α.Α., με μόνη την υπογραφή του. Αίτηση χωρίς υπογραφή του Νόμιμου Εκπροσώπου και σφραγίδα του Φορέα απορρίπτεται.

ε) Η Αίτηση θα συνοδεύεται από τα απαιτούμενα νομιμοποιητικά δικαιολογητικά, όπως αυτά εξειδικεύονται στην παράγραφο 2.4 της παρούσας.

Στην περίπτωση που, οι αιτούντες Φορείς καταθέσουν αιτήσεις - προσφορές για περισσότερες από μία Δομές, θα συμπληρώνουν ένα αντίστοιχο παράρτημα για κάθε Δομή. Ειδικότερα, τα νομιμοποιητικά δικαιολογητικά που είναι κοινά, θα υποβάλλονται μία φορά, σε ξεχωριστό φάκελο, με την ένδειξη «ΚΟΙΝΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ». Επίσης θα υποβάλλεται μία αίτηση του Φορέα, η οποία θα συνοδεύεται από τα αντίστοιχα παραρτήματα Δομών, για τις οποίες υποβάλλεται αίτηση (π .χ. μία Δομή ένα παράρτημα, δύο Δομές δύο παραρτήματα κ.λπ.).

Η «Αίτηση» υποβάλλεται στην Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης Α.Ε. σε κλειστό και σφραγισμένο φάκελο, αντίστοιχα με τη γεωγραφική προέλευση των αιτούντων Φορέων, ως ακολούθως:

1.

ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΩΝ

(Μυλλέρου 73-77, Τ.Κ. 10436, Αθήνα)

ΑΤΤΙΚΗΣ, ΚΡΗΤΗΣ, ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ, ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

2.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΕΝΤΡ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

(Πολυτεχνείου 39, 7ος όροφος - Τ.Κ. 54626, Θεσσαλονίκη)

ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

3.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

(Αλ. Παπαναστασίου 33, 5ος όροφος - Τ.Κ. 41222, Λάρισα)

ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ, ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Οι Αιτήσεις και ο ΚΟΙΝΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ μπορούν να υποβληθούν και ταχυδρομικώς ή με υπηρεσία ταχυμεταφοράς (courier) στις ανωτέρω διευθύνσεις της Ε.Ε.Τ.Α.Α. και η παραλαβή τους πρέπει να γίνει το αργότερο έως την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων των Φορέων, σε σφραγισμένο φάκελο, στον οποίο εξωτερικά θα πρέπει υποχρεωτικά να αναγράφονται ευκρινώς:
1.    Στοιχεία Υποψηφίου Αναδόχου/ Αιτούντος: Επωνυμία Φορέα.
2.    Αίτηση - προσφορά για την «ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ» της περιόδου 2014 -2015.
3.    Ο αποδέκτης: Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.) Α.Ε. (Γραφείο Αθήνας ή Γραφείο Κεντρικής Μακεδονίας ή Γραφείο Θεσσαλίας).
Στο φάκελο του κάθε Φορέα θα πρέπει να περιέχεται διαβιβαστικό έγγραφο κατάθεσης του φακέλου του, στο οποίο να αναφέρεται ο αριθμός των παραρτημάτων αιτήσεων των Δομών, για τις οποίες υποβάλλεται αίτηση, καθώς και ο κατάλογος των δικαιολογητικών που συνυποβάλλονται.

Δικαιολογητικά συμμετοχής
Όλα τα νομιμοποιητικά δικαιολογητικά υποβάλλονται συνημμένα, εφόσον κατά νόμο χορηγούνται στον αιτούντα. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα πρέπει να υποβάλλεται Υπεύθυνη Δήλωση με επικυρωμένο το γνήσιο της υπογραφής του Νόμιμου Εκπροσώπου, στην οποία να αναφέρονται οι νομικοί λόγοι για τους οποίους δεν υπάρχει υποχρέωση προσκόμισής τους.

2.4.1 Δικαιολογητικά έγγραφα συμμετοχής
Οι υποψήφιοι ανάδοχοι φορείς θα υποβάλλουν τα ακόλουθα δικαιολογητικά έγγραφα:
1.    Εγγυητική επιστολή συμμετοχής σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 2.4.2. της παρούσας και η οποία θα πρέπει να συντάσσεται, σύμφωνα με το σχετικό υπόδειγμα του Παραρτήματος 3 αυτής.
2.    Υπεύθυνη Δήλωση του ή των Νομίμων Εκπροσώπων του υποψηφίου αναδόχου, της παραγράφου 4 του άρθρου 8 του νόμου 1599/1986, όπως εκάστοτε ισχύει, στην οποία:
α. Θα αναγράφονται τα στοιχεία της Πρόσκλησης.
β. Θα δηλώνεται ότι μέχρι και την ημέρα υποβολής της αίτησης - προσφοράς τους: > Ο Υποψήφιος ή ο Νόμιμος εκπρόσωπός του, οι διαχειριστές (περίπτωση Ε.Π.Ε.), οι διαχειριστές των προσωπικών εταιριών (περίπτωση Ο.Ε. και Ε.Ε.), ο Πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος (περίπτωση Α.Ε.) δεν έχει καταδικαστεί με αμετάκλητη απόφαση για ένα ή περισσότερα αδικήματα της παραγράφου 1 του άρθρου 43 του Π.Δ. 60/2007, για

κάποιο από τα αδικήματα της υπεξαίρεσης, της απάτης, της εκβίασης, της πλαστογραφίας, της ψευδορκίας, της δόλιας χρεοκοπίας και είναι συνεπής στην εκπλήρωση των συμβατικών του υποχρεώσεων όσο και των υποχρεώσεων προς τις Υπηρεσίες του Δημόσιου Τομέα.
>    Ο Φορέας δεν τελεί υπό εκκαθάριση και αναγκαστική διαχείριση και δεν τελεί υπό διαδικασία έκδοσης απόφασης εκκαθάρισης και αναγκαστικής διαχείρισης.
>    Ο Φορέας δεν έχει λυθεί και δεν τελεί υπό διαδικασία λύσης.
>    Ο Φορέας δεν τελεί σε πτώχευση ή σε διαδικασία κήρυξης πτώχευσης.
>    Δεν έχει κατατεθεί για το φορέα αίτηση ανοίγματος διαδικασίας συνδιαλλαγής - εξυγίανσης (άρθρο 99 Πτ.Κ.) και δεν έχει εκδοθεί απόφαση περί υπαγωγής του σε συνδιαλλαγή -εξυγίανση.
>    Ο Υποψήφιος ή ο Νόμιμος Εκπρόσωπος του φορέα δεν έχει καταδικαστεί βάσει δικαστικής απόφασης που έχει ισχύ δεδικασμένου, σύμφωνα με τις διατάξεις της χώρας όπου εκδόθηκε η απόφαση, και η οποία διαπιστώνει αδίκημα σχετικό με την επαγγελματική διαγωγή του.
>    Ο Φορέας είναι φορολογικά και ασφαλιστικά ενήμερος
>    Δεν υφίσταται για το Φορέα διακοπή άσκησης δραστηριότητας / επιτηδεύματος, καθώς και παύση εργασιών
>    Δεν υφίστανται για το Φορέα νομικοί περιορισμοί λειτουργίας και δεν έχει αποκλειστεί από Διαγωνισμούς με αμετάκλητη απόφαση.
>    Σε περιπτώσεις Α.Ε., θα πρέπει να δηλώνεται ότι οι μετοχές είναι ονομαστικές
γ. θα αναλαμβάνεται η υποχρέωση παροχής των προσφερόμενων θέσεων χωρίς δίδακτρα από τους
ωφελούμενους, κατά τα αναφερόμενα στην παρούσα. δ. θα αναλαμβάνεται η υποχρέωση για την έγκαιρη και προσήκουσα προσκόμιση των δικαιολογητικών
που απαιτούνται για την υπογραφή της σύμβασης με την Ε.Ε.Τ.Α.Α., όπως αυτά αναφέρονται στο
2.6.2 της παρούσας.

3. Άδεια ίδρυσης και λειτουργίας της Δομής (αρχική και τυχόν τροποποιήσεις) ή αντίγραφο της
συστατικής πράξης για τους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς που λειτουργούν ως Ν.Π.Δ.Δ. των Ο.Τ.Α., η οποία επέχει θέση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας.
Οι Ο.Τ.Α. και τα Νομικά Πρόσωπα αυτών θα πρέπει να προβούν στην έκδοση νέων αδειών ίδρυσης και λειτουργίας των Σταθμών, των ΚΔΑΠ και των ΚΔΑΠ ΜΕΑ έως 31/12/2014 .

Οι ανωτέρω Φορείς, κατά την υποβολή της αίτησης - συμμετοχής - δήλωσής τους θα καταθέσουν την υφιστάμενη άδεια ίδρυσης και λειτουργίας ή αντίστοιχα τη συστατική πράξη των Δομών τους και Υπεύθυνη Δήλωση του Νομίμου Εκπροσώπου του Φορέα για την προσκόμιση της νέας άδειας με την έκδοσή της, καθώς και έγγραφο από το οποίο θα προκύπτει η υποβολή σχετικής με τα αναφερόμενα Αίτησης έκδοσης αδείας. Σε περίπτωση όμως που η δυναμικότητα μιας Δομής (Ο.Τ.Α. και Ν.Π.Δ.Δ.) δεν προκύπτει από την άδεια ίδρυσης και λειτουργίας της ή τη συστατική της πράξη, τότε ο Φορέας θα πρέπει να προσκομίσει τον Κανονισμό Λειτουργίας της Δομής και Απόφαση του αρμοδίου οργάνου του Φορέα, από τα οποία να προκύπτει η δυναμικότητα της/των Δομής/Δομών για τις οποίες κατατίθεται αίτηση.
4.    Πρακτικό Απόφασης του αρμοδίου οργάνου του νομικού προσώπου με το οποίο παρέχεται εξουσιοδότηση προς το νόμιμο εκπρόσωπό του να υποβάλλει την παρούσα αίτηση - προσφορά και να υπογράψει τη σύμβαση, δεσμεύοντας το φορέα με μόνη την υπογραφή του έναντι της Ε.Ε.Τ.Α.Α.
Α.Ε
5.    Καταστατικό ίδρυσης ή Συστατική Πράξη και τυχόν μεταβολές του υποψηφίου φορέα - νομικού προσώπου (ή ανακοίνωση της αρμόδιας Περιφέρειας), που λειτουργεί τη Δομή και Φ.Ε.Κ. δημοσίευσής του, όπου κατά το νόμο απαιτείται περαιτέρω δημοσίευση, καθώς επίσης και Αντίγραφα των, μέχρι την ημερομηνία υποβολής της αίτησης, τροποποιήσεών τους ή τα δημοσιευμένα Φ.Ε.Κ. αυτών.
6.    Αποφάσεις των νομίμων κατά περίπτωση οργάνων με τις οποίες ορίζονται αυτοί που εκπροσωπούν και δεσμεύουν το Φορέα (Δ.Σ., Διαχειριστές, κ.λπ.).
7.    Επικυρωμένο αντίγραφο του Δελτίου της Αστυνομικής Ταυτότητας του νομίμου εκπροσώπου του φορέα. Σε περιπτώσεις ΕΠΕ, ΟΕ, ΕΕ, εάν οι Νόμιμοι Εκπρόσωποι - Διαχειριστές είναι περισσότεροι του ενός, απαιτούνται επικυρωμένα αντίγραφα ταυτότητας όλων των οριζόμενων από το καταστατικό.
8.    Υπεύθυνη Δήλωση με επικυρωμένο το γνήσιο της υπογραφής, με την οποία θα αποδέχεται ότι σε περίπτωση που υπάρχει βάσιμη καταγγελία ωφελούμενου ότι δεν τηρεί τις υποχρεώσεις που αναφέρονται στην παρούσα και στην αίτησή του, αυτοδικαίως θα αφαιρείται το αντίστοιχο ποσό της επιδότησης που αναγράφεται στη Σύμβασή του με την Ε.Ε.Τ.Α.Α., χωρίς τη δυνατότητα αναπλήρωσης της θέσης.
Η μη έγκαιρη και προσήκουσα υποβολή όλων των ανωτέρω δικαιολογητικών συμμετοχής συνιστά λόγο αποκλεισμού από τη συμμετοχή στο Διαγωνισμό.

Σημειώνεται ότι όλοι οι υποψήφιοι που θα ανακηρυχθούν ανάδοχοι υποχρεούνται να τηρούν στην έδρα του Φορέα φάκελο με αντίγραφα όλων των ανωτέρω αναφερόμενων δικαιολογητικών συμμετοχής

Εγγυητική επιστολή συμμετοχής.

Κάθε Αίτηση συνοδεύεται υποχρεωτικά και με ποινή αποκλεισμού από εγγυητική επιστολή συμμετοχής ύψους 2% επί του συνολικού ποσού της προσφοράς, πριν από οποιαδήποτε έκπτωση του υποψηφίου αναδόχου για όλες τις προσφερόμενες θέσεις.
Η εγγυητική επιστολή συμμετοχής θα πρέπει να συντάσσεται σύμφωνα με το Παράρτημα 3 της παρούσας και
να εκδίδεται από πιστωτικά ιδρύματα ή άλλα νομικά πρόσωπα που λειτουργούν νόμιμα στα κράτη-μέλη της
Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχουν σύμφωνα με τη νομοθεσία των κρατών-μελών αυτό το δικαίωμα.
Σε περίπτωση ένωσης φυσικών ή νομικών προσώπων, η εγγυητική επιστολή συμμετοχής θα πρέπει να
καλύπτει όλα τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα που υποβάλλουν κοινή προσφορά. Είναι δε δυνατόν το 2% επί του
καθαρού ποσού, της συνολικής προσφοράς να καλύπτεται από μία ή αθροιστικά περισσότερες εγγυητικές
επιστολές.

Η εγγυητική επιστολή συμμετοχής θα πρέπει να έχει ισχύ μέχρι την επιστροφή της (αόριστη διάρκεια) από την Ε.Ε.Τ.Α.Α.

Στην περίπτωση αυτή, τα ανωτέρω νομικά πρόσωπα εντάσσονται ως ανάδοχοι στο Πρόγραμμα, εφόσον πληρούν τους λοιπούς όρους συμμετοχής, και υπό την προϋπόθεση ότι κατά το χρόνο σύναψης της σύμβασης με την Ε.Ε.Τ.Α.Α. θα προσκομίσουν την προβλεπόμενη από την παρούσα Πρόσκληση, εγγυητική επιστολή καλής εκτέλεσης.
Οι εγγυητικές επιστολές συμμετοχής των Φορέων που: Α) Δεν θα υπαχθούν, επιστρέφονται εντός τριάντα (30) ημερών από την ημερομηνία ανακοίνωσης των υπαγχθεισών Δομών.
Β) Θα υπαχθούν, αλλά δεν θα φιλοξενήσουν τέκνα, θα επιστρέφονται εντός τριάντα (30) ημερών από την έκδοση των αποτελεσμάτων της σύζευξης, όπως περιγράφεται στην παράγραφο 2.5.3 της παρούσας.
Γ) Θα υπαχθούν και θα φιλοξενήσουν τέκνα, θα επιστρέφονται με την υπογεγράμμενη από την Ε.Ε.Τ.Α.Α. σύμβαση και την κατάθεση της προβλεπόμενης εγγυητικής επιστολής καλής εκτέλεσης, όπως αυτή ορίζεται στην παράγραφο 2.6 της παρούσας.
Σε περίπτωση που ο προσφέρων αποσύρει, μετά την κατάθεση, την «Αίτησή» του ή μέρος αυτής ή δεν έχει τη δυνατότητα να υπογράψει εμπροθέσμως τη Σύμβαση ή αρνηθεί να υπογράψει εμπροθέσμως τη σύμβαση, ή να καταθέσει εγγυητική επιστολή καλής εκτέλεσης κατά την υπογραφή της Σύμβασης, η εγγυητική επιστολή συμμετοχής καταπίπτει αυτοδικαίως υπέρ της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. και αποτελεί λόγο για έκπτωση του Φορέα από το Πρόγραμμα.

δείτε εδώ όλη την προκήρυξη της ΕΕΤΑΑ για τις δομές

NETWORK