Παιδεία

Πρότυπα Σχολεία: Ανακοινώνονται τα αποτελέσματα

Πρότυπα Σχολεία: Ανακοινώνονται τα αποτελέσματα
Σήμερα Τετάρτη ή το αργότερο αύριο Πέμπτη θα ανακοινωθούν από το υπουργείο Παιδείας τα ονόματα των επιτυχόντων μαθητών - των πανελλαδικού τύπου εξετάσεων- στα Πρότυπα Σχολεία.

Την Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021 έγιναν οι εξετάσεις για την εισαγωγή στα Πρότυπα Γυμνάσια και τα μη συνδεδεμένα Πρότυπα Λύκεια της χώρας. Για τη συμμετοχή οι γονείς και κηδεμόνες των ενδιαφερόμενων μαθητών είχαν υποβάλλει αίτηση από τις 28 Μαΐου έως τις 17 Ιουνίου 2021. Η αποστολή των βαθμολογιών των υποψηφίων μαθητών από τα Βαθμολογικά Κέντρα ολοκληρώθηκαν εκτός από ένα από την επαρχία γεγονός που ενισχύει την πεποίθηση οτι τα αποτελέσματα ενδεχομένως να ανακοινωθούν ακόμα και σήμερα αν το Υπουργεί Παιδείας προλάβει, διαφορετικά αυτό θα γίνει αύριο

Η διαδικασία των εξετάσεων

Κατά την προσέλευσή τους στο εξεταστικό κέντρο όλες και όλοι οι υποψήφιοι, το εκπαιδευτικό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό υποχρεούνταν να φέρουν μαζί τους το ηλεκτρονικό αποδεικτικό ή χειρόγραφη βεβαίωση, στα οποία καταγράφεται το αρνητικό αποτέλεσμα του διαγνωστικού ελέγχου (self-test, PCR ή rapid test) και τα οποία θα επιδείκνυαν κατά την είσοδό τους στο εξεταστικό κέντρο.

Στη διάρκεια της εξέτασης τηρήθηκαν τα μέτρα προστασίας, όπως η τήρηση αποστάσεων και η υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας από όλους και όλες εντός των εξεταστικών κέντρων.

Εάν για οποιοδήποτε λόγο οι υποψήφιοι δε συμμετάσχουν στη συγκεκριμένη δοκιμασία δεξιοτήτων, δεν προβλέπεται επαναληπτική δοκιμασία.

Θέματα και απαντήσεις της δοκιμασίας (τεστ) δεξιοτήτων για την εισαγωγή σε ΠΣ

Θέματα Γυμνασίου

Απαντήσεις Γυμνασίου

Διευκρίνιση Γλώσσας Γυμνασίου

Θέματα Λυκείου

Απαντήσεις Λυκείου