Παιδεία

Καταγράφονται τα στοιχεία των μαθητών της Γ Λυκείου

Καταγράφονται τα στοιχεία των μαθητών της Γ Λυκείου Καταγράφονται τα στοιχεία των μαθητών της Γ Λυκείου
Καταγράφονται τα στοιχεία των μαθητών της Γ Λυκείου Την έναρξη καταχώρισης στοιχείων μαθητών που παρακολουθούν την Γ΄ τάξη του Λυκείου το σχολικό έτος 2014-2015 προκειμένου να δημιουργηθεί το αρχείο των μαθητών ώστε όταν ανακοινωθεί η ημερομηνία να ξεκινήσουν οι δηλώσεις των μαθητών για το δεύτερο μάθημα Γενικής Παιδείας και μάθημα επιλογής προβλέπει εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας

Χρησιμοποιώντας το Πληροφοριακό Σύστημα «myschool» και ακολουθώντας τις οδηγίες που θα λάβουν οι σχολικές μονάδες μέσω «Διόφαντος», θα πρέπει να δημιουργήσουν  το αρχείο της τελευταίας τάξης του σχολείου σας, έχοντας υπόψη ότι οι μαθητές που παρακολουθούν για πρώτη φορά την τελευταία τάξη θα καταχωριστούν χωρίς κωδικό.

Αντίθετα, με τον κωδικό τους θα καταχωριστούν οι κάτωθι 2 κατηγορίες μαθητών:
1. Όσοι επαναλαμβάνουν την τάξη λόγω ανεπαρκούς φοίτησης.

2. Οι μαθητές που δεν έλαβαν απολυτήριο κατά τα προηγούμενα έτη, οι οποίοι έχουν καλύψει την προϋπόθεση επαρκούς φοίτησης και προσήλθαν μέσα στη νόμιμη προθεσμία να δηλώσουν ότι χωρίς να φοιτήσουν το σχολικό έτος 2014-2015 προτίθενται να προσέλθουν στις γραπτές εξετάσεις διατηρώντας την προφορική βαθμολογία που είχαν κατοχυρώσει κατά το τελευταίο έτος επαρκούς φοίτησης. Για τη συγκεκριμένη κατηγορία μαθητών το υπουργείο Παιδείας αναφέρει ότι πρέπει να αξιοποιηθεί το εργαλείο μεταφοράς της προφορικής βαθμολογίας του Ι.Τ.Υ.Ε «Διόφαντος» από το σύστημα «Νέστωρ» στο σύστημα «myschool».

Επιπλέον, γι’ αυτούς τους μαθητές παρακαλούνται οι Διευθυντές των Γενικών Λυκείων να φροντίσουν ώστε να υπάρχουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους (ταχ.δ/νση-αριθμοί τηλεφώνων-email). Οι εν λόγω τελειόφοιτοι, όταν θα γνωστοποιηθούν οι ημερομηνίες υποβολής των αιτήσεων-δηλώσεων, θα πρέπει να ειδοποιηθούν έγκαιρα για να δηλώσουν το δεύτερο μάθημα Γενικής Παιδείας στο οποίο θα εξεταστούν σε εθνικό επίπεδο, καθώς και για να δηλώσουν αν θα εξετασθούν στο μάθημα επιλογής Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (εφόσον το είχαν επιλέξει) σε ενδοσχολικό ή εθνικό επίπεδο.