Παιδεία

Κλειστά σχολεία λόγω κακοκαιρίας: Πού θα γίνει το μάθημα με τηλεκπαίδευση

Κλειστά σχολεία λόγω κακοκαιρίας: Πού θα γίνει το μάθημα με τηλεκπαίδευση Φωτογραφία: Intime
Με την ΕΜΥ να προειδοποιεί για νέα επιδείνωση του καιρούν από το απόγευμα της Δευτέρας - με χιόνια στα βόρεια της Αττικής, αλλά και σε Στερεά, Θεσσαλία και Εύβοια - κλειστά σχολεία θα έχουμε αύριο Τρίτη σε αρκετούς δήμους της χώρας.

Κλειστά θα παραμείνουν την Τρίτη 30 Ιανουαρίου τα σχολεία σε εννέα συνολικά δήμους της Αττικής όπως αποφασίστηκε - στη διάρκεια σύσκεψης των εμπλεκόμενων φορέων υπό τον αρμόδιο Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια - για την αντιμετώπιση των συνεπειών του δεύτερου κύματος κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει εντός των επόμενων ωρών την Αττική.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους δήμους:

  • Μάνδρας-Ειδυλλίας,
  • Φυλής,
  • Αχαρνών,
  • Διονύσου,
  • Κηφισιάς,
  • Ωρωπού,
  • Πεντέλης,
  • Μαραθώνα και
  • Παλλήνης.

Η απόφαση στοχεύει στην προστασία μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικού προσωπικού από ενδεχόμενους κινδύνους μετακίνησης - από και προς τις σχολικές μονάδες - ενώ γίνεται συνεχής επανεκτίμηση των δεδομένων για τις επόμενες ώρες και ημέρες.

Μετά τη σύσκεψη, ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς έκανε την κάτωθι δήλωση:

«Σε απόλυτη συνεννόηση με τους Δήμους και τα συναρμόδια υπουργεία, λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα για την προστασία των σχολικών κοινοτήτων.

»Η Περιφέρεια Αττικής συνδράμει στον σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας με κάθε πρόσφορο τρόπο και κάθε διαθέσιμο μέσο, για όσο και όπου χρειαστεί. Συντονισμένα και μεθοδικά, δουλεύουμε για τον μετριασμό των συνεπειών του χιονιά και την προστασία των πολιτών».

Κλειστά, όμως, θα είναι και τα σχολεία στην Εύβοια και στη Βοιωτία (Θήβα, Τανάγρα, Δίστομο - Αράχοβα - Αντίκυρα) με τα μαθήματα να γίνονται με τηλεκπαίδευση.

Σημειώνεται πως εξαίρεση στην Εύβοια θα αποτελέσουν τα σχολεία του Δήμου Χαλκιδέων, καθώς, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, δεν αναμένονται ακραία καιρικά φαινόμενα στον Δήμο. Σε περίπτωση μεταβολής και επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών, θα υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση.

Κλειστά θα παραμείνουν ακόμη τα σχολεία σε Φολέγανδρο, Σαντορίνη, αλλά και σε δήμους της Κρήτης (Δήμος Βιάννου και Οροπεδίου Λασιθίου).