Παιδεία

Ζωγράφου: Χωρίς στέγη 180 μαθητές του 5ου και 6ου Δημοτικού λόγω προβλημάτων στατικής επάρκειας

Ζωγράφου: Χωρίς στέγη 180 μαθητές του 5ου και 6ου Δημοτικού λόγω προβλημάτων στατικής επάρκειας
Στον «αέρα» βρίσκονται τους τελευταίους τρεις μήνες 180 μαθητές από το 5ο και το 6ο Δημοτικό Σχολείο Ζωγράφου, λόγω προβλημάτων στατικής επάρκειας του κτιρίου.

 «Μπαλάκι» ευθυνών από τα αρμόδια υπουργεία, Παιδείας και Εσωτερικών, την ίδια στιγμή όπου πραγματοποιούνται μαθήματα συνεκπαίδευσης διαφορετικών τάξεων σε υπόγειο γκαράζ, ενώ τα υπόλοιπα παιδιά δεν έχουν πώς να μεταφερθούν στις αίθουσες αφού η περιφέρεια παρέχει ένα πούλμαν για πάνω από 100 μαθητές.

«Το βασικότερο όλων είναι ότι δεν υπάρχει καμία δέσμευση ότι το σχολείο θα είναι έτοιμο και ασφαλές τον Σεπτέμβρη. Όλοι βγάζουν την ουρά τους απ έξω και ο ένας πετάει το μπαλάκι στον άλλων και το υπουργείο παιδείας και το υπουργείο εσωτερικών», καταγγέλει μεταξύ άλλων στο Dnews η κα. Χριστάκη Ελένη, πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 6ου δημοτικού.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Στο σχολείο μας μετά από προσεισμικό έλεγχο κρίθηκε ο ένας όροφος ακατάλληλος με αποτέλεσμα να κλείσει το κτίριο από αρχές Μαρτίου. Για τρεις εβδομάδες ήταν κλειστό το σχολείο και τα παιδιά ήταν στο webex, από το οποίο φυσικά απείχαν οι γονείς διότι πρακτικά δεν γινόταν τα πρωινά να είναι στο σπίτι με τα παιδιά ή να είναι μόνες τους η πιο μικρές ηλικίες. Έπειτα από δικές μας πιέσεις και ενώ ο δήμος έλεγε ότι δεν υπάρχει διαθέσιμος χώρος για να μας δώσουν μα γίνουν τα μαθήματα, τελικά βρέθηκαν διάσπαρτες αίθουσες όπως στη βίλα ζωγράφου, σε ένα άλλο δημοτικό σχολείο και δύο στο πνευματικό κέντρου του Αγίου Γερασίμου. Τα παιδιά μεταφερόταν με πούλμαν από το δήμο, ένα δύσκολο γεγονός γιατί οι μαθητές αναγκάζονταν να πάνε στο σχολείο πολύ νωρίς και επιστρέφαν πολύ αργά. Μετά το Πάσχα τα πούλμαν πέρασαν στην περιφέρεια οι οποίο μας λένε ότι από τα πέντε πούλμαν που χρειαζόμαστε έχουν ένα. Δηλαδή 180 παιδιά πρέπει να μετακινηθούν με ένα πούλμαν 40 θέσεων. Επίσης στο 5ο δημοτικό γίνεται συνεκπαίδευση κάποιων διαφορετικών τάξεων προκειμένου να είναι λιγότερος ο αριθμός που αναζητούσαμε, στο υπόγειο όπου γίνεται χρήση γκαράζ ή πραγματοποιούνται εκδηλώσεις. Το βασικότερο όλων είναι ότι δεν υπάρχει καμία δέσμευση ότι το σχολείο θα είναι έτοιμο και ασφαλές τον Σεπτέμβρη. Όλοι βγάζουν την ουρά τους απ έξω και ο ένας πετάει το μπαλάκι στον άλλων και το υπουργείο παιδείας και το υπουργείο εσωτερικών».

Γονείς επίσης καταγγέλουν στο Dnews ότι ο όροφος που κρίθηκε ακατάλληλος είναι αυθαίρετος.

«Το κτίριο αυτό έχει φτιαχτεί περίπου το 1963, δεν υπάρχουν τα σχέδια και ενώ ξεκίνησε ότι ο τρίτος όροφος είναι προβληματικός, ο οποίος φτιάχτηκε μεταγενέστερα γύρω στο 1981, είναι αυθαίρετος. Ψάχνουμε να βρούμε τα στοιχεία αλλά δεν τα βρίσκουμε, ποιος έδωσε την άδεια».