Παιδεία

Αγίου Πνεύματος 2024: Σχολική αργία για λίγους

Αγίου Πνεύματος 2024: Σχολική αργία για λίγους
Τι ισχύει για την αργία του Αγίου Πνεύματος 2024 και τη λειτουργία των σχολείων. Ποιοι είναι οι τυχεροί μαθητές.

Διανύουμε τις τελευταίες μέρες της φετινής σχολικής χρονιάς, οι μαθητές μετράνε αντίστροφα για την διήμερη έκτακτη ανάπαυλα με κλειστά σχολεία λόγω της διεξαγωγής των Ευρωεκλογών 2024 και η τελευταία σχολική αργία που απομένει είναι αυτή του Αγίου Πνεύματος 2024. 

Κι όμως η φετινή αργία του Αγίου Πνεύματος δεν είναι καθολική για όλους τους μαθητές καθώς το Πάσχα που φέτος γιορτάστηκε στις 5 Μαΐου έφερε ανατροπές και μετέθεσε τον εορτασμό της Πεντηκοστής λίγο πριν το τέλος του Ιουνίου, όταν και τα περισσότερα σχολεία είναι κλειστά. 

Αγίου Πνεύματος 2024: Οι τυχεροί μαθητές που ξεκουράζονται 3 μέρες

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα αναλυτικά. Είθισται η αργία του Αγίου Πνεύματος να εορτάζεται πενήντα ημέρες μετά την Ανάσταση του Κυρίου και δέκα ημέρες μετά την Ανάληψη του. Δεδομένου ότι το Πάσχα ήταν 5 Μαΐου αυτομάτως φέρνει τον εορτασμό την Δευτέρα 24 Ιουνίου. Κι ομως η φετινή αργία του Αγίου Πνεύματος δεν θα ικανοποιήσει το σύνολο της μαθητικής κοινότητας καθώς Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια έχουν ολοκληρώσει τα μαθήματα και τις προαγωγικές/απολυτήριες εξετάσεις.

Μοναδικοί κερδισμένοι μαθητές που θα γιορτάσουν την αργία και θα απολαύσουν μια τριήμερη ανάπαυλα εν μέσω καλοκαιριού είναι όσοι μαθητές της Γ Λυκείου δίνουν εκείνο το διάστημα Ειδικά Μαθήματα στο πλαίσιο των Πανελληνίων 2024.  Να σημειωθεί ότι ανήμερα Αγίου Πνεύματος θα είναι κλειστοί και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί καθώς και τα κέντρα Ξένων Γλωσσών αλλά και τα Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης.