Ελλάδα

Αγίου Πνεύματος: Η πεντακάθαρη «δίδυμη» παραλία σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα

Αγίου Πνεύματος: Η πεντακάθαρη «δίδυμη» παραλία σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα Φωτογραφία: YOUTUBE
Στην αργία του Αγίου Πνεύματος 2024 είναι στραμμένα των εργαζομένων που μετράνε αντίστροφα για την επόμενη ανάπαυλα από τα εργασιακά τους καθήκοντα.

Η γιορτή του Αγίου Πνεύματος τιμάται πάντοτε Δευτέρα, 7 εβδομάδες μετά το Πάσχα και είναι η επόμενη ημέρα από την Κυριακή της Πεντηκοστής.  Δεδομένου ότι φέτος το Πάσχα έπεσε αργά, ήτοι στις 5 Μαίου, η ερώτηση όλων είναι πότε πέφτει του Αγίου Πνεύματος 2024;

Αγίου Πνεύματος 2024: Πότε πέφτει το τριήμερο

Η απάντηση είναι τη Δευτέρα 24 Ιουνίου γεγονός που αυτόματα δημιουργεί ένα τριήμερο από τις 22 έως και τις 24 Ιουνίου. Όμως αξίζει να σημειωθεί ότι αν και πρόκειται για μια αγαπημένη αργία προάγγελο των καλοκαιρινών διακοπών εν τούτοις όμως δεν αποτελεί αργία για όλους τους εργαζομένους καθώς δεν περιλαμβάνεται στις επίσημες αργίες που ορίζει ο νόμος για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα.

Του Αγίου Πνεύματος είναι παραδοσιακά αργία για το Δημόσιο και τις κάτωθι κατηγορίες εργαζομένων:

Βιβλιοπωλείων

Διαγνωστικών Κέντρων

Δημοσιογράφους Περιοδικών

Εργοδηγούς Σχεδιαστές

Οίκων Ευγηρίας

Εφημερίδων Αθηνών και Θεσσαλίας

Ηλεκτροτεχνίτες Βιομηχανίας και Καταστημάτων

Θυρωρούς

Καπνοβιομηχανιών

Κλινικών

Ξυλεμπορικών Καταστημάτων (Αθηνών – Πειραιώς – Περιχώρων)

Περιοδικών

Πετρελαιοειδών επιχειρήσεων

Πρακτορείων Ναυτιλιακών

Ραδιοηλεκτρολόγους – Ραδιοτεχνίτες βιομηχανίας

Ραδιοφωνικών Σταθμών

Ραδιοφώνου Τεχνικούς

Ρυμουλκών Ναυαγοσωστικών Γραφείων

Τηλεοπτικών Σταθμών

Τηλεοράσεως τεχνικούς Β. Ελλάδος

Τυπογράφους Επαρχιακών Εφημερίδων

Φορτοεκφορτωτές Ημερήσιων Εφημερίδων

Φροντιστηρίων Μέσης, Ανώτερης Ανώτατης Εκπαίδευσης, και Ξένων Γλωσσών

Φωτοστοιχειοθέτες

Χειριστές βιομηχανικών επιχειρήσεων

Λατομείων Πέτρας-Μαρμάρου και Τεχνικών Έργων.

Πώς αμείβεται η αργία στον ιδιωτικό τομέα

Η αργία του Αγίου Πνεύματος δεν περιλαμβάνεται στις επίσημες αργίες που ορίζει ο νόμος για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, όπως αναφέρθηκε και νωρίτερα. Ωστόσο, για όσους εργαζόμενους απασχοληθούν τη συγκεκριμένη ημέρα, ισχύουν ευνοϊκότεροι όροι ως προς την προσαύξηση της αμοιβής για την εργασία που παρέχεται νόμιμα.

Στην περίπτωση που οι εργαζόμενοι μισθωτοί δεν εργαστούν, σύμφωνα με τα παραπάνω, δεν θα έχουν καμία μείωση του μισθού τους, ενώ όσοι αμείβονται με ημερομίσθιο, δικαιούνται να λάβουν το ημερομίσθιό τους Αν παρότι έχει χαρακτηριστεί η ημέρα του Αγίου Πνεύματος πρόσθετη εορτή αργία για μία επιχείρηση, αυτή λειτουργήσει φέτος κατ’ εξαίρεση, τότε:

Για την πλήρη απασχόλησή τους οι υπάλληλοι δικαιούνται προσαύξηση μισθού κατά 1/25 και οι αμειβόμενοι με ημερομίσθιο ένα ακόμα ημερομίσθιό τους, επί του ωρομισθίου των οποίων θα υπολογισθεί και η προσαύξηση κατά 75% για την εργασία σε ημέρες αργίας.

Η εξωτική δίδυμη παραλία με τα πεντακάθαρα νερά σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα 

Για τους τυχερούς που θα απολαύσουν ένα τριήμερο ξεκούρασης λόγω του Αγίου Πνεύματος, μια βουτιά στην θάλασσα θα τους αποζημιώσει και θα τους δώσει την αίσθηση ότι οι καλοκαιρινές διακοπές είναι πιο κοντά από ποτέ. Ο προορισμός που σας συστήνουμε ανεπίφυλακτα είναι η παραλία Μυλοκοπή που απέχει κάτι λιγότερο από μια ώρα από την Αθήνα και 20 λεπτά από το Λουτράκι. 

Η παραλία βρίσκεται σε ένα καταπληκτικό πευκόφυτο τοπίο που συνδυάζει βουνό και θάλασσα και δίχως υπερβολή είναι μια διπλή παραλία που θα ικανοποιήσει μικρούς και μεγάλους.

 Η Μικρή Μυλοκοπή είναι αμμώδης με ψιλό χαλικάκι, τυρκουάζ πεντακάθαρα νερά ενώ η Μεγάλη Μυλοκοπή  έχει ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά με μοναδική διαφορά ότι έχει σχιστόπλακες στο μεγαλύτερο μέρος της, ακόμα και μέσα στον βυθό. Στα συν της Μεγάλης Μυλοκοπής ότι είναι γεμάτη κοχύλια στο βυθό γεγονός που θα ενθουσιάσει ιδαιτέρως όσους αγαπούν τις υποβρύχιες βουτιές και αναζητούν κοχύλια για να εμπλουτίσουν τις συλλογές του. 

Πώς θα πας στη Μυλοκοπή

Πριν φτάσεις στην Μυλοκόπη, πρώτα θα περάσεις από το Λουτράκι.

Ακολουθώντας την Επαρχιακή Οδό Λουτρακίου – Περαχώρας, πριν το χωριό Περαχώρα, θα δεις πινακίδες προς Λίμνη Βουλιαγμένης.

Συνεχίζεις στην Επαρχιακή Οδό Περαχώρας – Λίμνη Βουλιαγμένης για περίπου 3 χιλιόμετρα.

Πριν τη διασταύρωση προς τη λίμνη, θα δεις πινακίδα Προς Μυλοκοπή, όπου μετά από λίγο θα φτάσεις στην παραλία που θυμίζει κάτι από εξωτικό νησί.

{https://www.youtube.com/watch?v=GSiYjETVTkY}