Παιδεία

Ανοιχτά σχολεία από αύριο

Ανοιχτά σχολεία από αύριο Φωτογραφία: EUROKINISSI
Το κύμα καύσωνα υποχωρεί και φέρνει ανοιχτά σχολεία και μαθητές πίσω στα θρανία.

Ανοιχτά σχολεία από αύριο Παρασκευή 14 Ιουνίου για μόλις λίγες ώρες όσο δηλαδή θα διαρκέσει η διαδικασία επίδοσης ενδεικτικών και βαθμών στους μαθητές Δημοτικών και απολυτηρίων στους μαθητές Νηπιαγωγείου. 

Ο καύσωνας υποχωρεί, οι υψηλές θερμοκρασίες επανέρχονται σταδιακά στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα οπότε οι Δήμοι έκριναν ότι οι μαθητές μπορούν να επιστρέψουν με ασφάλεια πίσω στις τάξεις για να ολοκληρωθεί και τυπικά η σχολική χρονιά.

Βέβαια, δεν μπορούμε να μην σχολιάσουμε και την αντίφαση με το διήμερο λουκέτο σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σε πολλές περιοχές το πρωί αλλά τελετές αποφοίτησης και γιορτές για τη λήξη του σχολικού έτους να γίνονται κανονικά το απόγευμα ενός των σχολείων με ευθύνη των γονέων αλλά και των διευθύνσεων ασχέτως καύσωνα με μοναδική υποσημείωση οι γιορτές να γίνουν σε ώρα που έχει υποχωρήσει η έντονη ζέστη και σε συνθήκες που διασφαλίζουν ότι δεν εγκυμονείται κίνδυνος για την υγεία των παρευρισκομένων. 

Ο δήμος Αθηναίων ήταν ο πρώτος που ενημέρωσε για την επαναλειτουργία των σχολείων όλων των βαθμίδων ώστε να προγραμματιστούν οι γονείς. 

Δήμος Αθηναίων: Επαναλειτουργούν από αύριο τα σχολεία

Αύριο Παρασκευή 14 Ιουνίου, όλοι οι Βρεφικοί, Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί, καθώς και όλες οι σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Αθηναίων, θα λειτουργήσουν κανονικά. Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά από επανεκτίμηση της κατάστασης, λαμβάνοντας υπόψη τις τελευταίες μετεωρολογικές προβλέψεις.

Το πρόγραμμα της αυριανής μέρας σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά

Η 14η Ιουνίου είναι η επίσημη μέρα λ΄ηξης των μαθημάτων για την σχολική χρονιά 2023-24 και οι μαθητές Δημοτικού θα επιστρέψουν για λίγο στα θρανία για να λάβουν τους Τίτλους Σπουδών και Τίτλους Προόδου όπως προβλέπεται στην παρ 5 του άρθρου 2 και στο άρθρο 20 του Π.Δ. 79/ 2017 (Α ́109). Επίσης την ίδια ημέρα αποστέλλονται οι Τίτλοι Σπουδών των μαθητών/τριών της ΣΤ’ τάξης για την εγγραφή τους στα Γυμνάσια. Αντίστοιχα στα Νηπιαγωγεία είναι η μέρα κατά την οποία αποστέλλονται τα πιστοποιητικά φοίτησης των μαθητών/τριών για την εγγραφή τους στο Δημοτικό (παρ. 5 του άρθρου 2 του ΠΔ 79/2017 (Α ́ 109).