Παιδεία

results.it.minedu.gov.gr: Tι ώρα θα βγουν τα αποτελέσματα των Πανελληνίων 2024

results.it.minedu.gov.gr: Tι ώρα θα βγουν τα αποτελέσματα των Πανελληνίων 2024 Φωτογραφία: sooc
Αποτελέσματα Πανελληνίων 2024: Πότε ανακοινώνονται οι βαθμολογίες στο results.it.minedu.gov.gr, τι πρέπει να ξέρουν οι υποψήφιοι.

Με την αυριανή ανακοίνωση για τα αποτελέσματα Πανελληνίων 2024, οι υποψήφιοι ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, μπορούν από τις 13:00 το μεσημέρι και μετά να δουν στην πλατφόρμα https://results.it.minedu.gov.gr αναλυτικά τις βαθμολογίες τους ανά μάθημα.

upd 28/6: Βγήκαν τα αποτελέσματα Πανελληνίων 2024: Πώς και πού θα υπολογίσετε τα μόρια σας

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος οι υποψήφιοι θα μπορούν να αναζητούν τη βαθμολογία τους πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό τους με κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Βαθμολογίες Πανελληνίων 2024 στο results.it.minedu.gov.gr: Τι ώρα βγαίνουν τα αποτελέσματα

Η ανάρτηση των βαθμολογιών στο results.it.minedu.gov.gr θα γίνει σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας στις 13:00 αλλά η σταδιακή τους ανάρτηση θα γίνεται από νωρίς το πρωί ώστε στις 13:00 να έχει ολοκληρωθεί στο ακέραιο η διαδικασία.

Ενώ όσοι υποψήφιοι υπέβαλαν αίτηση για να λάβουν την βαθμολογία τους με γραπτό μήνυμα (SMS) στο κινητό τους τηλέφωνο, θα λάβουν μετά τις 13:00 το αντίστοιχο μήνυμα με τις αναλυτικές βαθμολογίες στο σύνολο των μαθημάτων που εξετάστηκαν.

Φυσικά θα υπάρξει και η παραδοσιακή τοιχοκόλληση των αποτελεσμάτων στα Λύκεια της χώρας. Σύμφωνα με το πρωτόκολλο αναμένεται να αναρτηθούν τα αποτελέσματα των υποψηφίων στα λύκεια σε εκτυπωμένες καταστάσεις, που περιλαμβάνουν τους κωδικούς και τους βαθμούς των υποψηφίων. Παράλληλα, για τις περιπτώσεις πάντως που κάποιος υποψήφιος, πάει στο σχολείο για να δει τους βαθμούς του και δεν έχει τον κωδικό του, οι Διευθυντές/ντριες των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ,θα γνωστοποιούν τα βαθμολογικά αποτελέσματα στον υποψήφιο με βάση τις αναλυτικές βαθμολογικές καταστάσεις που τους έχουν αποσταλεί και οι οποίες περιλαμβάνουν και τα ονομαστικά στοιχεία των υποψηφίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αύριο θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες μόνο στα γενικά μαθήματα καθώς αυτές για τα Ειδικά Μαθήματα θα γίνουν σε δεύτερο χρόνο εντός της πρώτης εβδομάδας του Ιουλίου με επικρατέστερη ημερομηνία την Παρασκευή 5 Ιουλίου.