Παιδεία

Μηχανογραφικό 2024: 10 σχολές με κάτω από 10.000 μόρια και εξαιρετικά πτυχία

Μηχανογραφικό 2024: 10 σχολές με κάτω από 10.000 μόρια και εξαιρετικά πτυχία
10 τμήματα «διαμάντια» για όσους ψάχνουν επιλογές στο παραπέντε της υποβολής Μηχανογραφικού

Προκειμένου να σχεδιάσει κάποιος έξυπνα το μέλλον του, δεν χρειάζεται απαραίτητα να έχει πετύχει υψηλές βαθμολογίες. Υπάρχουν αξιόλογα χαμηλόβαθμα τμήματα, που ανταποκρίνονται πλήρως στις απαιτήσεις της σημερινής αγοράς εργασίας, και δίνουν το προβάδισμα στους αποφοιτους σε πλήθος επαγγελμάτων σημειώνουν ο Δρ Χρήστος Ταουσάνης, Επιστημονικός Διευθυντής EMPLOY EDU και η σύμβουλος Σταδιοδρομίας Στεφανία Ζαμβρακίδου παρουσιάζοντας μας 10 τμήματα των ΑΕΙ με κάτω από 10.000 μόριαπου αξίζει να δοθεί η δέουσα προσοχή από πλευράς υποψηφίων

1. Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων, Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Σάμο, στα 9.985 μόρια. Πρόκειται για ένα τμήμα που καταρτίζει τους φοιτητές του στις νέες τεχνολογίες, τα εργαλεία και τα συστήματα.

2. Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων & Συστημάτων, Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Σύρο, στα 8.950 μόρια. Αντικείμενό του είναι η σχεδίαση προϊόντων, συστημάτων και υπηρεσιών, παρεμβαίνοντας δημιουργικά στην διαδικασία παραγωγής και κάνοντας χρήση των νέων τεχνολογιών.

3. Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών, ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ στα Χανιά, στα 9.370 μόρια. Πρόκειται για τμήμα που καταρτίζει τους φοιτητές στην επιστήμη και τις τεχνολογίες της ηλεκτρονικής, με έμφαση στους αυτοματισμούς, τις τηλεπικοινωνίες και τα συστήματα ελέγχου.

4. Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας & Επικοινωνίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στη Μυτιλήνη, στα 8.935 μόρια. Το τμήμα συνδυάζει τις τεχνολογίες της Πληροφορικής με τις σπουδές στον πολιτισμό.

5. Τμήμα Στατιστικής & Ασφαλιστικής Επιστήμης, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, στα Γρεβενά στα 7.560 μόρια. Εστιάζοντας στην κατάρτιση των φοιτητών σε σύνθετες μαθηματικές μεθόδους, προετοιμάζει απόφοιτους κατάλληλους για τον Ασφαλιστικό, Οικονομικό και Χρηματοοικονομικό κλάδο.

6. Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στην Καρδίτσα στα 9.800 μόρια. Αντικείμενο του τμήματος είναι η βελτίωση ποιότητας και ασφάλειας των τροφίμων.

7. Τμήμα Τεχνών Ήχου & Εικόνας, Ιόνιο Πανεπιστήμιο, στην Κέρκυρα στα 9.670 μόρια. Το τμήμα έχει ως αντικείμενο την επεξεργασία ήχου και εικόνας και την ευρύτερη οπτικοακουστική έκφραση μέσω της διδασκαλίας και της έρευνας.

8. Τμήμα Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας, ΔΙ.ΠΑ.Ε, στην Κατερίνη στα 9.275 μόρια. Πρόκειται για τμήμα που καταρτίζει στα συστήματα εφοδιασμού, τον σχεδιασμό, την υλοποίηση και τον έλεγχο των επιχειρησιακών λειτουργιών στον κλάδο των Μεταφορών και της Εφοδιαστικής αλυσίδας.

9.Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουρισμού, ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ, στο Ηράκλειο στα 8.840 μόρια. Το τμήμα εισάγει τους φοιτητές στις επιστήμες της Διοίκησης, των Οικονομικών και του Μάρκετινγκ, όπως αυτές εφαρμόζονται στον κλάδο του Τουρισμού.

10. Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης & Τεχνολογίας, ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ, στον Άγιο Νικόλαο στα 8.250 μόρια. Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα σπουδών επιδιώκεται η σύνδεση της Διοικητικής επιστήμης με τις σύγχρονες τεχνολογίες και τις οργανωσιακές σπουδές.