Παιδεία

Bάσεις 2024: Οι δίδυμες επιτυχίες σε όλη την Ελλάδα

Bάσεις 2024: Οι δίδυμες επιτυχίες σε όλη την Ελλάδα Φωτογραφία: ILIALIVE
Δίδυμα στη ζωή αλλά και στις επιτυχίες πέρασαν στο Πανεπιστήμιο και πανηγυρίζουν!

Η ανακοίνωση των Βάσεων Εισαγωγής 2024 θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη όλων των επιτυχόντων που κατάφεραν να εισαχθούν σε μια σχολή στο πανεπιστήμιο. Οι ιστορίες επιτυχίας των υποψηφίων συγκινούν και αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση καθώς διάβασαν συστηματικά, κόπιασαν αλλά επιβραβεύτηκαν με το παραπάνω με τη βαθμολογία τους, αποδεικνύοντας και στους πιο απαισιόδοξους ότι όλα μπορεί να συμβούν όταν αφοσιώνεσαι στους στόχους σου.

Μοιραζόμαστε μαζί σας τις ιστορίες επιτυχίας των φετινών δίδυμων αριστούχων ανά την Ελλάδα

Οι δίδυμες Νίκη-Μελίνα και Ασπασία Αρβανίτη, από το 1ο ΓΕΛ Αμαλιάδας σάρωσαν και κατάφεραν να μπουν στο πανεπιστήμιο και μάλιστα σε καλές θέσεις!  Για τη Νίκη-Μελίνα το Τμήμα Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ αποτελούσε πρωταρχικό στόχο και πλέον δεν έχει κανένα λόγο να μην είναι χαρούμενη, αφού οι κόποι όλου του προηγούμενου διαστήματος ανταμείφθηκαν με τον καλύτερο τρόπο, όχι μόνο για την ίδια αλλά και για την δίδυμη αδελφή της.

«Είμαι πολύ συγκινημένη καθώς περνάω στην πρώτη μου επιλογή, που είναι το τμήμα Ψυχολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η ανακούφιση και η χαρά που νιώθουμε τόσο εγώ και η δίδυμη αδελφή μου όσο και η οικογένεια μας είναι απερίγραπτη. Παρά τη δυσκολία της φετινής χρονιάς, οι κόποι μας ανταμείφθηκαν! Εύχομαι καλή σταδιοδρομία σε όλα τα παιδιά!» ανέφερε χαρακτηριστικά η Νίκη-Μελίνα στο ilialive.gr.

Η Ασπασία από την πλευρά της κατάφερε με ευκολία να εισαχθεί στην Σχολή Βιοϊατρικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και όπως επεσήμανε «Πέρασα στην πρώτη μου επιλογή, στο τμήμα Βιοϊατρικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Αν και τα αποτελέσματα ήταν αναμενόμενα, δεν μπορώ να κρύψω την χαρά και την συγκίνηση μου για εμένα και την δίδυμη αδερφή μου που καταφέραμε να περάσουμε στην πρώτη μας επιλογή, στην ίδια πόλη, όπου φοιτεί και η μεγαλύτερη αδερφή μας. Ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία σε όλα τα παιδιά!».

diduma kuriak 339db

Η ανακοίνωση των βάσεων βρήκε τις δίδυμες αδελφές Κυριακοπούλου από τον Πύργο, ιδιαίτερα χαρούμενες αφού η Μαριάννα κατάφερε να εισαχθεί στη Νομική σχολή ενώ η Σοφία στην ΑΣΟΕΕ και πλέον είναι έτοιμες να ζήσουν την φοιτητική ζωή. Η Μαριάννα δήλωσε στο ilialive «Νιώθω μεγάλη ανακούφιση και μπορώ επιτέλους να χαρώ τις διακοπές μου. Ήξερα ότι μάλλον θα περάσω σε αυτή τη σχολή, αλλά είναι διαφορετικό να το βλέπεις και επίσημα. Είμαι πολύ χαρούμενη και πιστεύω ότι και όλα τα παιδιά σήμερα χάρηκαν. Είμαι έτοιμη για τη νέα σελίδα που ξεκινά στη ζωή μου, τη φοιτητική, οι οποία θα είναι πιο απαιτητική αλλά και εξίσου ευχάριστη» ενώ από την πλευρά της η Σοφία δήλωσε ότι «Είμαι πολύ χαρούμενη γιατί δεν ήμουν σίγουρη, καθώς η βαθμολογία μου ήταν οριακά με τη βάση της σχολής που ήθελα. Ακόμα και τώρα δεν μπορώ να το πιστέψω ότι έχω περάσει, γιατί δεν ξέραμε πού θα κυμανθούν φέτος οι βάσεις. Νιώθω τέλεια που θα ξεκινήσει ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή μου».

koutroumpa 1 4f342

Διπλή είναι η επιτυχία για τον Χρήστο και τη Μαρία Κουτρούμπα, τα δίδυμα αδέλφια από το 6ο ΓΕΛ Βόλου, καθώς πέτυχαν να εισαχθούν στα Τμήματα που ήταν οι πρώτες τους επιλογές. Ο Χρήστος εισάγεται στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και η Μαρία στο Τμήμα Νομικής του ΑΠΘ σύμφωνα με το magnesianews.gr.