Αθλητισμός

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο γράφει ιστορία στα social media: Ο πρώτος με 1 δισ. followers

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο γράφει ιστορία στα social media: Ο πρώτος με 1 δισ. followers Φωτογραφία: EPA/ JOSE SENA GOULAO
Οι followers του Κριστιάνο Ρονάλντο σε έξι πλατφόρμες.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο γράφει ιστορία και στα social media: έγινε ο πρώτος άνθρωπος που φτάνει το 1 δισ. followers αθροιστικά στα social media.

Ο αριθμός αποτελεί το άθροισμα των «ακολούθων» του Πορτογάλου ποδοσφαιριστή στο Instagram, το Facebook, το X, το YouTube, όπως και στις κινεζικές πλατφόρμες Weibo και Kuaishou. Σημειώνεται ότι δεν πρόκειται για ένα δισεκατομμύριο μοναδικούς followers, καθώς το πιο πιθανό είναι πολλοί να τον ακολουθούν σε διάφορες πλατφόρμες.

Ο CR7 «πανηγύρισε» το ρεκόρ του με μια ανάρτηση. «Γράψαμε ιστορία, ένα δισεκατομμύριο followers. Δεν είναι απλά ένας αριθμός, αποτελεί μια απόδειξη του κοινού μας πάθους και της αγάπης μας για το παιχνίδι», έγραψε.

«Ήσασταν μαζί μου σε κάθε βήμα, στα πάνω και τα κάτω. Αυτό είναι το δικό μας ταξίδι και μαζί έχουμε δείξει ότι δεν υπάρχουν όρια στο τι μπορούμε να πετύχουμε. Σας ευχαριστώ που πιστεύετε σε εμένα, για την υποστήριξή σας και που είστε κομμάτι της ζωής μας. Τα καλύτερα έρχονται και θα συνεχίσουμε να κερδίζουμε και να γράφουμε ιστορία μαζί», συμπλήρωσε μεταξύ άλλων.

{https://www.instagram.com/p/C_1RcjDxCFD/?utm_source=ig_embed&ig_rid=01341dd8-1af1-4afe-af6c-705f44e0e83b}

Αν και σε ποδοσφαιρικούς όρους είναι διαχρονική η κόντρα του Κριστιάνο Ρονάλντο με τον Λιονέλ Μέσι, σε ό,τι αφορά στα social media, ο Αργεντινός δεν τον πλησιάζει καν: έχει «μόλις» 623 εκατομμύρια followers.

Το επίτευγμα του Πορτογάλου οφείλεται και στην απόφασή του να «μπει» στον κόσμο του YouTube τον προηγούμενο μήνα και το κανάλι του έφτασε τους 50 εκατομμύρια συνδρομητές μόλις σε μία εβδομάδα.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο- που πρόσφατα έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που φτάνει τα 900 γκολ- μπορεί να βελτιώσει ακόμα περισσότερο τις «επιδόσεις» του στα social media, καθώς ακόμα δεν έχει ανοίξει λογαριασμό στο TikTok και το Threads.

Και βέβαια, η επιτυχία του στα social media θα «μεταφραστεί» σε περισσότερα έσοδα. Σύμφωνα με το Forbes, ήταν ο πιο ακριβοπληρωμένος αθλητής στη λίστα για το 2024, με 260 εκατομμύρια δολάρια.