Παιδεία

Συγχωνεύσεις τάξεων: Αυτά τα σχολεία θα λειτουργούν κατ' εξαίρεση με λίγους μαθητές

Συγχωνεύσεις τάξεων: Αυτά τα σχολεία θα λειτουργούν κατ' εξαίρεση με λίγους μαθητές
Το Υπουργείο Παιδείας έδωσε έγκριση για λειτουργία ολιγομελών τμημάτων σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Η σχολική χρονιά 2024-25 ξεκίνησε στη σκιά των συγχωνεύσεων τάξεων σε όλη τη χώρα που έχουν δημιουργήσει σοβαρές αντιδράσεις τόσο στην εκπαιδευτική όσο και στη μαθητική κοινότητα με γονείς και τοπικούς φορείς να εκφράζουν την αγανάκτησή τους για τις αποφάσεις της κυβέρνησης.

Η απόφαση για τη συγχώνευση τάξεων, με αποτέλεσμα την αύξηση του αριθμού των μαθητών σε κάθε τμήμα, και η κατάργηση σχολικών μονάδων, έχει φέρει αναστάτωση σε πολλές περιοχές της χώρας, ενώ παράλληλα έχει αναδειχθεί ένα ευρύτερο πρόβλημα που αφορά την υποχρηματοδότηση και τις ελλείψεις στην εκπαίδευση. Οι γονείς διαμαρτύρονται και απαιτούν να αρθεί η απόφαση συγχωνεύσεων και καθώς η ποιότητα διδασκαλίας μειώνεται σημαντικά όταν οι εκπαιδευτικοί πρέπει να διαχειριστούν μεγάλο αριθμού μαθητών, ειδικά όταν σε αυτά τα τμήματα υπάρχουν παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Σχολεία 2024-25: Η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για Ολιγομελή τμήματα σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Με εγκύκλιους του το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τα κατ΄εξαίρεση Ολιγομελή τμήματα που θα λειτουργήσουν την φετινή χρονιά σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ. Ειδικότερα σύμφωνα με τις ανακοινώσεις τα ολιγομελή τμήματα Ομάδων μαθημάτων Προσανατολισμού Γενικού Λυκείου για το σχ. έτος 2024-25 είναι στο έγγραφο ΕΔΩ και ΕΔΩ και ΕΔΩ ενώ για τα ΕΠΑΛ θα τα βρείτε ΕΔΩ