Παιδεία

Γίνε γυμναστής με ευρωπαϊκό πτυχίο στην Ελλάδα - Ξεκίνα τώρα τις σπουδές σου στο ΤΕΦΑΑ!

Γίνε γυμναστής με ευρωπαϊκό πτυχίο στην Ελλάδα - Ξεκίνα τώρα τις σπουδές σου στο ΤΕΦΑΑ!
Το Γαλλικό Κολλέγιο προσφέρει αποκλειστικά στην Ελλάδα αναγνωρισμένα προγράμματα σπουδών στη φυσική αγωγή (ΤΕΦΑΑ).

Θέλεις να γίνεις γυμναστής/στρια σε δημόσια ή ιδιωτικά σχολεία, προπονητής/τρια ομάδων, να αποκτήσεις πτυχίο αναγνωρισμένο από το ΑΣΕΠ ή να ανοίξεις το δικό σου γυμναστήριο; Το ΤΕΦΑΑ δεν είναι πλέον μονόδρομος!

Το Γαλλικό Κολλέγιο Idef (www.idef.gr), ακαδημαϊκός συνεργάτης της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, προσφέρει στην Ελλάδα αναγνωρισμένα προγράμματα σπουδών στη φυσική αγωγή (ΤΕΦΑΑ) καθώς και στη νομική του γαλλικού δημόσιου πανεπιστημίου της Σορβόννης Sorbonne Paris Nord.

bachelor-fusikis-agogis-idef-college_2d7f4.jpg

Το ιδιωτικό ΤΕΦΑΑ που αλλάζει τα δεδομένα στην Ελλάδα

Οι σπουδές πραγματοποιούνται στην Ελλάδα και διδάσκονται στα ελληνικά, με επιλογές για εξ αποστάσεως εκπαίδευση και αμειβόμενη πρακτική άσκηση. Υπάρχει επίσης δυνατότητα σπουδών στα Αγγλικά ή στα Γαλλικά.

Αν και οι φοιτητές σπουδάζουν από την Ελλάδα, θεωρούνται φοιτητές του δημόσιου Γαλλικού Πανεπιστημίου. Έχουν την ίδια φοιτητική ταυτότητα με τους φοιτητές στο Παρίσι, απολαμβάνουν όλα τα δικαιώματα των φοιτητών ευρωπαϊκού δημόσιου πανεπιστημίου και λαμβάνουν το ίδιο πτυχίο.

staps-training_1_76440.jpg

Το μέλλον της Φυσικής Αγωγής είναι εδώ!

Τα πτυχία αυτά, ως γαλλικά και όχι βρετανικά, είναι πτυχία κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και προσφέρουν πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας αναβολής στράτευσης. Οι απόφοιτοι της φυσικής αγωγής μπορούν να εργαστούν ως καθηγητές σε δημόσια σχολεία ή ως προπονητές σε ομάδες και γυμναστήρια. Τα πτυχία αναγνωρίζονται από την αρμόδια διεύθυνση του Υπουργείου Παιδείας (ΑΤΕΕΝ), τον ΑΣΕΠ και τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Οι φοιτητές αποκτούν τις πρώτες επαγγελματικές ευκαιρίες ολοκληρώνοντας τα δύο πρώτα έτη σπουδών, ενώ μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος σπουδών τους, μπορούν να προχωρήσουν σε μεταπτυχιακές σπουδές και, αργότερα, σε διδακτορικό.

sxoli-fusikis-agogis-idef-college_96166.jpg

Το Πανεπιστήμιο σκοπεύει επίσης να μετασχηματίσει την παρουσία του στην Ελλάδα σε μη κερδοσκοπικό, μη κρατικό πανεπιστήμιο, στο πλαίσιο του νέου νομοθετικού πλαισίου.

Το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης – Université Sorbonne Paris Nord, ένα από τα 13 αυτόνομα πανεπιστήμια που προέκυψαν από το πρώην Πανεπιστήμιο του Παρισιού (γνωστό ως Πανεπιστήμιο της Σορβόννης), είναι ένα από τα σημαντικότερα ακαδημαϊκά και ερευνητικά κέντρα της Γαλλίας, με Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και εγκαταστάσεις σε πέντε πανεπιστημιουπόλεις (Villetaneuse, Bobigny, Saint-Denis, La Plaine Saint-Denis και Argenteuil).

ptyxio-fusikis-agogis-idef-college2_f20b6.jpg

Είναι επίσης ιδρυτικό μέλος του Campus Condorcet, ενός από τα κορυφαία παγκοσμίως ερευνητικά κέντρα στις ανθρωπιστικές και κοινωνικές επιστήμες, και της συμμαχίας πανεπιστημίων Sorbonne Paris-Cité με το Université Paris-Cité.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε το www.idef.gr.

NETWORK