Παιδεία

Συγγράμματα φοιτητών χειμερινό εξάμηνο 2024: Πότε οι δηλώσεις στην πλατφόρμα ΕΥΔΟΞΟΣ

Συγγράμματα φοιτητών χειμερινό εξάμηνο 2024: Πότε οι δηλώσεις στην πλατφόρμα ΕΥΔΟΞΟΣ
Το χρονοδιάγραμμα για τη διανομή συγγραμμάτων για το χειμερινό εξάμηνο 2024-25

Η ακαδημαική χρονιά ξεκίνησε για τα ΑΕΙ όλης της χώρας με την διαδικασία δήλωσης και παραλαβής των συγγραμμάτων του χειμερινού εξαμήνου 2024-25 να ξεκινά την προσεχή Τρίτη 22 Οκτωβρίου.

ΕΥΔΟΞΟΣ: Το χρονοδιάγραμμα για τις δηλώσεις συγγραμμάτων χειμερινού εξαμήνου

Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας, οι δηλώσεις συγγραμμάτων των φοιτητών μέσω της πλατφόρμας http://service.eudoxus.gr/student θα ξεκινήσουν την Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024 και θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2024 ενώ η διανομή συγγραμμάτων για το χειμερινό εξάμηνο θα ξεκινήσει την Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024 και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2025.

Υπενθυμίζεται ότι οι φοιτητές/τήριες υποχρεούνται πρώτα να έχουν προβεί σε δήλωση μαθημάτων στην οικεία Σχολή τους και στη συνέχεια σε δήλωση συγγραμμάτων. Οι φοιτητές/τήτριες δικαιούνται να παραλάβουν συγγράμματα μόνο για τα μαθήματα εκείνα τα οποία έχουν συμπεριλάβει κατά το τρέχον εξάμηνο στη δήλωση μαθημάτων τους. Επισημαίνεται ότι βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας οι φοιτητές που έχουν υπερβεί τα ν+2 έτη σπουδών δεν δικαιούνται δωρεάν διδακτικά συγγράμματα.

Η διαδικασία για τις δηλώσεις συγγραμμάτων χειμερινού εξαμήνου

Οι φοιτητές αφού ολοκληρώσουν τη δήλωση των μαθημάτων πατώντας (ΕΔΩ) εισέρχονται στον δικτυακό χώρο δήλωσης συγγραμμάτων https://eudoxus.gr/ για να επιλέξετε τα συγγράμματα για τα μαθήματα που δηλώσατε για το εαρινό εξάμηνο του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους. Για τη δήλωση συγγραμμάτων είναι απαραίτητη η χρήση των ίδιων προσωπικών στοιχείων πρόσβασης (username/password) που χρησιμοποιείτε στην ηλεκτρονική Γραμματεία του Ιδρύματος.

Προσοχή: Η Δήλωση Συγγραμμάτων γίνεται μέσω του Συστήματος Εύδοξος. Η διαχείριση του Συστήματος Εύδοξος δεν γίνεται από το Πανεπιστήμιο. Επισημαίνεται ότι υπάρχουν κυρώσεις σε περίπτωση δήλωσης και παραλαβής συγγράμματος σε μάθημα που δεν έχει συμπεριληφθεί στη δήλωση μαθημάτων.

Σε περίπτωση προβλήματος κατά τη διάρκεια της διαδικασίας δήλωσης συγγραμμάτων μπορείτε να απευθύνεστε στο Γραφείο Αρωγής χρηστών ΕΥΔΟΞΟΣ (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ) ή στο 210-7722100. Πληροφορίες για τις οδηγίες χρήσης του νέου συστήματος “ΕΥΔΟΞΟΣ” παρέχονται στη σελίδα www.eudoxus.gr. Αναζήτηση βιβλίων στη σελίδα http://service.eudoxus.gr/search/.

Διαθέσιμη και για smartphone η εφαρμογή ΕΥΔΟΞΟΣ

Παράλληλα διαθέσιμη είναι και η εφαρμογή «Εύδοξος» για τα κινητά . Μέσω της εφαρμογής, οι προπτυχιακοί φοιτητές μπορούν να ολοκληρώνουν τις διαδικασίες για τη δήλωση και παραλαβή των συγγραμμάτων, καθώς και να υποβάλουν ερωτήματα για διευκρινίσεις, διαθέτοντας έναν ευέλικτο τρόπο πρόσβασης στο πληροφοριακό σύστημα «Εύδοξος».

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για συσκευές Android στο Google Play Store (https://play.google.com/store/apps/details?id=io.student.eudoxus), καθώς επίσης και μέσω του gov.gr, στην υπηρεσία «Συγγράμματα – Εύδοξος» (https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/panepistemia-kai-phoitese/suggrammata-eudoxos), και μέσω του πληροφοριακού συστήματος «Εύδοξος» (https://eudoxus.gr/registerlogin).

Μέσω της εφαρμογής διευκολύνεται η συνολική διαδικασία δήλωσης και παραλαβής, μέσω έξυπνων συσκευών για τους φοιτητές, για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025. Οι ενεργοί φοιτητές μπορούν εύκολα και γρήγορα:

Να ενημερώνονται για την προθεσμία δήλωσης και παραλαβής συγγραμμάτων κάθε ακαδημαϊκού εξαμήνου

Να πραγματοποιούν και να τροποποιούν τη δήλωση συγγραμμάτων τους

Να βλέπουν τον κωδικό PIN και τα σημεία παραλαβής των συγγραμμάτων τους

Να έχουν εικόνα του αριθμού των συγγραμμάτων που δικαιούνται και των παραληφθέντων συγγραμμάτων τους, σε πραγματικό χρόνο και

Να προβαίνουν σε εθελοντική ανταλλαγή συγγραμμάτων μέσω του «Εύδοξος+».