Διεθνή

Ισραηλινός ΥΠΕΞ σε Ερντογάν: «Πάρτε πίσω το βιαστή και δολοφόνο φίλο σας, Σινουάρ»

Ισραηλινός ΥΠΕΞ σε Ερντογάν: «Πάρτε πίσω το βιαστή και δολοφόνο φίλο σας, Σινουάρ» Φωτογραφία: EPA/ΑΡΧΕΙΟΥ/ NECATI SAVAS
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία αντίδραση από την πλευρά Ερντογάν για την ανάρτηση του Ισραηλινού ΥΠEΞ

Με μία ανάρτηση που απεικονίζει το πτώμα του ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, o Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών, Ισραέλ Κατζ έστειλε μήνυμα στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο ισραηλινός υπουργός αφού επιβεβαιώθηκε ο θάνατος του Σινουάρ, έγραψε σε μήνυμά του «Ερντογάν, πάρτε πίσω τον βιαστή και δολοφόνο φίλο σας, Σινουάρ».

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει καμία αντίδραση από την τουρκική πλευρά, ωστόσο πρόκειται για ανοιχτή επίθεση κατά του Ερντογάν, ο οποίος έχει στηρίξει τη Χαμάς και έχει επικρίνει το Ισραήλ με σκληρούς χαρακτηρισμούς.

«Αν δεν σταματήσει το Ισραήλ, το οποίο γίνεται όλο και πιο κακομαθημένο και όλο και πιο αχαλίνωτο, μπορούμε να προβλέψουμε πού θα οδηγήσει αυτός ο επεκτατισμός. Παρόλο που υπάρχουν κάποια άτομα στη χώρα μας που δεν βλέπουν τον κίνδυνο που πλησιάζει, εμείς βλέπουμε τον κίνδυνο και λαμβάνουμε κάθε είδους προφυλάξεις» είπε ο Τούρκος Πρόεδρος πρόσφατα στο συνέδριο για «Το μέλλον της Παλαιστίνης».

Κατά την ομιλία του έκανε λόγο για «πολιτική γενοκτονίας του Ισραήλ, η οποία μετά τη Γάζα επεκτείνεται πλέον και στον Λίβανο, συνέβαλε επίσης καθοριστικά στο να γνωρίσει η ανθρωπότητα το πραγματικό πρόσωπο του Σιωνισμού. Και πάλι, μέσα από αυτή τη διαδικασία όλοι μας είδαμε από πολύ κοντά πώς το σιωνιστικό λόμπι ελέγχει τις παγκόσμιες δυνάμεις και το σύστημα, πώς ελέγχει την οικονομία, το εμπόριο, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, την κινηματογραφική βιομηχανία, κάθε κλάδο της τέχνης, την ακαδημαϊκή κοινότητα, τα πανεπιστήμια, ακόμη και την κρατική, στρατιωτική και πολιτική γραφειοκρατία σε ορισμένες χώρες».

katz-sinwar-erntogan_4ed06.jpg