Παιδεία

Εως και 2.000 ευρώ η μέση αύξηση στα δίδακτρα των ιδιωτικών σχολείων

Εως και 2.000 ευρώ η μέση αύξηση στα δίδακτρα των ιδιωτικών σχολείων Εως και 2.000 ευρώ η μέση αύξηση στα δίδακτρα των ιδιωτικών σχολείων
Εως και 2.000 ευρώ η μέση αύξηση στα δίδακτρα των ιδιωτικών σχολείων Μονόδρομος είναι πλέον η αύξηση των διδάκτρων στην ιδιωτική εκπαίδευση. Χθες η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων κάλεσε όλες τις επιχειρήσεις να προσέλθουν στις εφορίες μέχρι και το τέλος Αυγούστου προκειμένου να υπαχθούν στο νέο καθεστώς επιβολής ΦΠΑ 23%.

Σε διευκρινιστικό σημείωμα σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, αναφέρεται ότι οι νέες διατάξεις ισχύουν από τις 20 Ιουλίου, γεγονός που έχει φέρει στα πρόθυρα νευρικής κρίσης ειδικότερα τα φροντιστήρια, τα οποία θα πρέπει να επαναδιαπραγματευτούν τα θερινά τμήματα, καθώς οι εγγραφές έγιναν με χαμηλότερα δίδακτρα απ’ ό,τι προβλέπονται τώρα με το νέο φόρο.

Παρά τις προσπάθειες που επισημαίνουν ότι θα γίνουν ώστε να μην επωμιστούν οι γονείς τον ΦΠΑ, οι ιδιοκτήτες ξεκαθαρίζουν ότι είναι αδύνατον, μετά από πέντε χρόνια που έχουν κάνει τεράστιες μειώσεις στα δίδακτρα, να απορροφήσουν τη διαφορά. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, τα ιδιωτικά σχολεία τονίζουν ότι η μέση αύξηση στα δίδακτρα (σ.σ.: σε περίπτωση που μεταφέρουν εκεί το σύνολο του φόρου) θα είναι 1.500 με 2.000 ευρώ. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Σχολείων (ΣΕΙΕ), Χαράλαμπο Κυραϊλίδη, η πορεία προς το λουκέτο είναι προδιαγεγραμμένη για ένα υψηλό ποσοστό των ιδιωτικών σχολείων, κυρίως βέβαια των μικρών επιχειρήσεων.