Παιδεία

Χωρίς πρύτανη το Μετσόβιο Πολυτεχνείο με απόφαση του ΣτΕ

Χωρίς πρύτανη το Μετσόβιο Πολυτεχνείο με απόφαση του ΣτΕ Χωρίς πρύτανη το Μετσόβιο Πολυτεχνείο με απόφαση του ΣτΕ
Χωρίς πρύτανη το Μετσόβιο Πολυτεχνείο με απόφαση του ΣτΕ Το Συμβούλιο της Επικρατείας με την με αρ. 2948/2015 απόφαση έκρινε άκυρη την εκλογή του Πρύτανη του ΕΜΠ Γ. Γκόλια,  μετά από αίτηση της καθηγήτριας κ. Α. Μοροπούλου.

Η εκλογή  ακυρώνεται λόγω μη πρόσκλησης στη συνεδρίαση του ΣΙ του τότε Αντιπρύτανη ΕΜΠ μετά από δήλωση κωλύματος του τότε Πρύτανη να παραστεί σε αυτή .

Καθήκοντα Πρύτανη μέχρι την εκλογή νέου Πρύτανη θα ασκεί ο Αναπληρωτής Πρύτανη καθηγητής  Δ. Παπαντώνης.

Όπως έκρινε το ΣτΕ κατά την εκλογή του κ. Γκόλια στην σύνθεση του Συμβουλίου του Ιδρύματυος, είχε κληθεί για να παραστεί ο τότε πρύτανης του κ. Σ. Σιμόπουλος, ο οποίος τελικά δεν παρέστη. Έπρεπε όμως αντ αυτού, όπως έκρινε το Ανώτατο Ακυρωτικο Δικαστήριο, να παραστεί ο αντιπρύτανης του Ιδρύματος, ο οποίος όμως δεν είχε καν κληθεί. Κατόπιν αυτού, και παραμονές της αλλαγής του νόμου για τις πρυτανικές εκλογές, πρέπει να ξαναγίνουν εκλογές στο Εθνικό Μετσόβιου Πολυτεχνείο. Αυτό σημαίνει ότι το Συμβούλιό του (που είναι υπο κατάργηση), πρέπει να συνεδριάσει και να προτείνει εν νέου τους 3 υποψήφιους για την θέση του πρύτανη που είχαν προταθεί και πριν από ένα χρόνο για να ψηφίσουν οι καθηγητές του.