Παιδεία

Υποτροφίες από γερμανικά πανεπιστήμια παρουσιάζει το Ινστιτούτο Γκαίτε

Υποτροφίες από γερμανικά πανεπιστήμια παρουσιάζει το Ινστιτούτο Γκαίτε Υποτροφίες από γερμανικά πανεπιστήμια παρουσιάζει το Ινστιτούτο Γκαίτε
Υποτροφίες από γερμανικά πανεπιστήμια παρουσιάζει το Ινστιτούτο Γκαίτε Το πρόγραμμα της «Διεθνούς Κοινοβουλευτικής Υποτροφίας» (IPS), που χορηγεί κάθε χρόνο η Ομοσπονδιακή Κάτω Βουλή Μπούντεσταγκ (Bundestag), σε συνεργασία με τρία πανεπιστήμια του Βερολίνου, για νέους πτυχιούχους αποφοίτους πανεπιστημίων από 41 κράτη, παρουσιάζεται αύριο, Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου, στο Ινστιτούτο Γκαίτε.

Πρόκειται για μία ενημερωτική εκδήλωση προς τους ενδιαφερόμενους σχετικά με το εν λόγω πρόγραμμα, από τους εκπροσώπους γερμανικής αντιπροσωπείας και τον γενικό γραμματέα του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων, Παύλο Σούρλα.

Την Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, για δεύτερη φορά μετά το 2014, η επιλογή των Ελλήνων υποψηφίων για τη «Διεθνή Κοινοβουλευτική Υποτροφία» (IPS). Σημειώνεται, ότι το πρόγραμμα υποτροφίας διαρκεί κάθε χρόνο από την 1η Μαρτίου έως την 31η Ιουλίου.

«Στόχος του προγράμματος είναι η παρακολούθηση των πολιτικών και δημοκρατικών διαδικασιών λήψης αποφάσεων από κοντά. Οι υπότροφοι θα εργάζονται στο γραφείο ενός βουλευτή της Ομοσπονδιακής Κάτω Βουλής και θα έχουν εκτός αυτού τη δυνατότητα να παρακολουθούν εκπαιδευτικά σεμινάρια των πανεπιστημίων του Βερολίνου» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων. Επίσης, διευκρινίζεται ότι «όλα τα έξοδα ταξιδίου, διαμονής και ασφάλισης, αλλά και το κόστος ενός μηνιαίου προγράμματος υποτροφίας καλύπτονται από την Ομοσπονδιακή Κάτω Βουλή».

Τα έντυπα συμμετοχής υποψηφίων στο πρόγραμμα IPS θα διατίθενται και φέτος από τον μήνα Δεκέμβριο στην πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλήσουν από την ιστοσελίδα http://www.bundestag.de/ips.