Επιστολή Πέτρου Κόκκαλη: Θα ανοίξουν οι αρχηγοί της κεντροαριστεράς τα χαρτιά τους;

Επιστολή Πέτρου Κόκκαλη: Θα ανοίξουν οι αρχηγοί της κεντροαριστεράς τα χαρτιά τους;
Από ποιους θα λάβει απαντήσεις ο γραμματέας του «Κόσμος» και τι θα του λένε.

Διάλογο την επομένη των ευρωεκλογών προτείνει ο Πέτρος Κόκκαλης με επιστολή που απέστειλε (ΕΔΩ) στους Στέφανο Κασσελάκη, Νίκο Ανδρουλάκη, Δημήτρη Κουτσούμπα, Αλέξη Χαρίτση και Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Ενδιαφέρουσα ασφαλώς η κίνηση του επικεφαλής του κόμματος Κόσμος, με το ενδιαφέρον πλέον να επικεντρώνεται αν και πώς θα απαντήσουν οι παραλήπτες της επιστολής.

Στέφανος Κασσελάκης έχει ξεκαθαρίσει πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εισέρχεται σε διάλογο με αρχηγούς κομμάτων, επιλέγοντας τη στρατηγική του διεμβολισμού τους με πρόσκληση σε στελέχη τους.

Νίκος Ανδρουλάκης διαμηνύει σε κάθε ευκαιρία πως είναι ανοιχτός σε συζητήσεις με όποια κόμματα του χώρου υπάρχει περιθώριο συνεργασίας, αποκλείοντας όμως εξ αρχής από το διάλογο αυτό τον Στέφανο Κασσελάκη.

Αλέξης Χαρίτσης προφανώς και θα ανταποκριθεί στην πρόταση του Πέτρου Κόκκαλη. Άλλωστε όταν πρωτοξεκίνησαν οι διεργασίες για την ίδρυση της Νέας Αριστεράς και Κόσμου οι δυο χώροι βρισκόταν σε ανοιχτή γραμμή, αν και στο τέλος ναυάγησε η προσπάθειά τους για συνεργασία.

Ζωή Κωνσταντοπούλου μάλλον είναι αδύνατο να ανταποκριθεί στην πρόταση καθώς αποκλείει το ενδεχόμενο να συζητήσει με Ανδρουλάκη και Χαρίτση, πιθανόν και με Κασσελάκη, παρά τα "ανοίγματα" του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Το νόημα των απαντήσεων των αποδεκτών των επιστολών του Π. Κόκκαλη δεν μπορεί παρά να είναι όσα αναφέρουμε ανωτέρω. Από τις απαντήσεις ίσως όμως προκύψουν νέα σημεία της στάσης του κάθε αρχηγού την επομένη των ευρωεκλογών. Όπως θα προκύψουν συμπεράσματα και γι΄ αυτούς που θα επιλέξουν να μην απαντήσουν.

ΥΓ: Η επιστολή του Π. Κόκκαλη έχει ως αποδέκτες τους προέδρους των ΚΟ των κομμάτων. Ο ΣΥΡΙΖΑ, όμως, έχει πρόεδρο της ΚΟ τον Σωκράτη Φάμελλο καθώς ο Στ. Κασσελάκης δεν είναι βουλευτής. Προφανώς όμως η επιστολή έχει αποδέκτη τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ..