Πολιτική

Σε τροχιά σύγκλισης Χαρίτσης και Κόκκαλης

Σε τροχιά σύγκλισης Χαρίτσης και Κόκκαλης
Συμφώνησαν ότι μπορεί να υπάρξει κοινός βηματισμός, στην βάση της προγραμματικής σύγκλισης και των πρωτοβουλιών.

Πριν από περίπου 10 ημέρες ο Αλέξης Χαρίτσης και ο Πέτρος Κόκκαλης ήταν συνομιλητές σε μια μαζική εκδήλωση που διοργάνωσε η Νέα Αριστερά για την επιτυχία του Νέου Λαϊκού Μετώπου στη Γαλλία και τις προοπτικές της συμμαχίας των προοδευτικών και αριστερών δυνάμεων στην Ελλάδα. Εκεί και οι δυο συμφώνησαν ότι μπορεί να υπάρξει κοινός βηματισμός, στην βάση της προγραμματικής σύγκλισης και των πρωτοβουλιών.

Την Κυριακή που πέρασε, οι επικεφαλής της Νέας Αριστεράς και του Κόσμου υπέγραψαν κοινό άρθρο στην Καθημερινή για τον υπερτουρισμό, τις συνέπειες του στις κοινωνίες, στην οικονομία, στο περιβάλλον, στο ίδιο το τουριστικό προιόν και την ανάγκη για ένα βιώσιμο μοντέλο τουρισμού του 21ου αιώνα.

Αν και ποτέ οι δύο χώροι δεν έκρυψαν την πολιτική τους συμπάθεια, φαίνεται να βρίσκονται ξανά σε τροχιά σύγκλισης, μετά την επιλογή του Κόσμου για ξεχωριστή κάθοδο στις ευρωεκλογές, κάτι που επιβεβαιώνεται και από τις δύο πλευρές, οι οποίες διαμηνύουν, μάλιστα, ότι οι κοινές δράσεις και πρωτοβουλίες θα συνεχιστούν.

Βεβαίως, οι διαφορετικές προσεγγίσεις σε ορισμένα θέματα δεν έχουν πάψει να υφίστανται, αλλά Νέα Αριστερά και Κόσμος μοιάζουν να δείχνουν στην πράξη ότι μπορεί να υπάρξει συνεννόηση, συνεργασία και μέτωπο της Αριστεράς, των Πράσινων και των προοδευτικών δυνάμεων.

Μένει να δούμε τα επόμενα επεισόδια του εν λόγω πολιτικού φλερτ, καθώς και αν το παράδειγμα βρει μιμητές και θε επεκταθεί και στις υπόλοιπες δυνάμεις του προοδευτικού χώρου.

NETWORK