Πρόστιμο για το email gate: Τα 400.000 ευρώ θα τα πληρώσουν οι πολίτες

Πρόστιμο για το email gate: Τα 400.000 ευρώ θα τα πληρώσουν οι πολίτες Φωτογραφία: intime
Τι περιλαμβάνει η ένορκη εξέταση του πρώην στελέχους της ΝΔ που έλαβε και διακίνησε παρανόμως τη λίστα και τίνος τον αριθμό τηλεφώνου έδωσε στην Αρχή; Σε ποιο αίτημα δεν απάντησε η κυβέρνηση.

Οι φορολογούμενοι πολίτες θα πληρώσουν τα 400.000 ευρώ πρόστιμο που επέβαλε η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων στο υπουργείο Εσωτερικών και αυτό επειδή το πρόστιμο δεν είναι προσωποποιημένο!

Η ευθύνη βεβαίως δεν είναι της Αρχής, καθώς αυτό προβλέπει ο νόμος: Να πληρώσει το πρόστιμο το υπουργείο Εσωτερικών στο ...υπουργείο Οικονομικών! Το δημόσιο να πληρώνει το ...δημόσιο για μια κραυγαλέα και πολύ σοβαρή παραβίαση πλευράς που αφορά τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών και την αδιάβλητη διεξαγωγή των εκλογών! Μόνο σε ...καλή μεριά δεν θα πει η κυρία Κεραμέως στον κ. Χατζηδάκη!

Την ίδια στιγμή ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκαλεί η πληροφορία πως η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ) δεν επέβαλε πρόστιμο στον πρώην υπεύθυνο αποδήμων της ΝΔ Νίκο Θεοδωρόπουλο. Και αυτό καθώς ο Ν. Θεοδωρόπουλος -όπως γράφουν σήμερα τα "Νέα"- κατέθεσε μια ένορκη βεβαίωση αλλά κι έναν αριθμό κινητού, που υπέδειξε ως αποστολέα του αρχείου με τα μέιλ.

Οπότε το ερώτημα είναι τίνος είναι ο αριθμός τηλεφώνου από το οποίο πήρε τα μέιλ, καθώς ο Ν. Θεοδωρόπουλος αποφάσισε προφανώς να ανοίξει το στόμα του.

Ενδιαφέρον, επίσης, εμφανίζει η επισήμανση της ΑΠΔΠΧ πως απέστειλε έγγραφο προς τη Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού με το οποίο την καλεί να συνδράμει το έργο της με την παροχή του συνόλου των στοιχείων που διαθέτει για τη δική της έρευνα, την οποία έχει ανακοινώσει δημοσίως.

Όπως αναφέρει η Αρχή, παρά το αίτημα, δεν έχει λάβει καμία απάντηση από την Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού!!!

Προσέξτε, το Μαξίμου δεν απάντησε στο αίτημα της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για να διερευνηθεί το σκάνδαλο!