Παιχνίδια Εξουσίας

Ο Αλέξης στο Σύνταγμα, ποιος προορίζεται για αντι-Ποττάκης, τι γίνεται στην Κρήτη

Ο Αλέξης στο Σύνταγμα, ποιος προορίζεται για αντι-Ποττάκης, τι γίνεται στην Κρήτη
Η σωστή κίνηση Χρυσοχοΐδη με τις ΕΔΕ.

ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ στο Σύνταγμα και την ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη θα δώσει σήμερα το παρόν ο Αλέξης Τσίπρας. Πρώην πρόεδρος του κόμματος, βουλευτής του, παρά τον προβληματισμό στελεχών που πρόσκεινται σε αυτόν, δεν μπορούσε παρά -όπως λένε συνεργάτες του- να βρεθεί εκεί.

Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΟΤΤΑΚΗΣ εκλέχτηκε Συνήγορος του Πολίτη το 2016 για έξι χρόνια και με παρατάσεις εξακολουθεί να ασκεί μια ιδιαίτερα επιτυχημένη θητεία. Η ώρα της αντικατάστασης πλησιάζει, φαβορί ο καθηγητής Σωτηρόπουλος- παλιός «σημιτικός» φυσικά!

Η ΣΩΣΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ: Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κάθε φορά που παίρνει πίσω μια ΕΔΕ ως «λανθασμένη» έως και «απαράδεκτη» από τον Ανδρέα Ποττάκη, την επιστρέφει και ζητάει από τους υπεύθυνους να την ξανακάνουν με τις προδιαγραφές και τις κατευθύνσεις του Πολίτη. Τελευταίο παράδειγμα η ΕΔΕ για την δολοφονημένη Κυριακή έξω από το τμήμα των Αγίων Αναργύρων. Η ΕΔΕ επιστράφηκε από τον Ανδρέα Ποττάκη ως απαράδεκτη και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έδωσε εντολή να ετοιμαστεί ξανά βάση των οδηγιών του Συνηγόρου!

ΔΥΝΑΜΗ Ο ΚΟΥΡΑΚΗΣ: Στην Κρήτη τη διαφορά δεύτερου και τρίτου κόμματος δείχνει να κάνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής και πρώην δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης. Δεν είναι τυχαίο ότι στη συγκέντρωσή του τον προλόγισε ο άλλοτε αντίπαλός του περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. Στο νησί όλες οι προβλέψεις λένε πως τη δεύτερη θέση θα την κερδίσει το ΠΑΣΟΚ, με τη ΝΔ πάντως να έχει απώλειες πάνω από πέντε, ίσως και από έξι μονάδες!