Παιχνίδια Εξουσίας

Όπως στους φοιτητές: Όλοι... νικητές

Όπως στους φοιτητές: Όλοι... νικητές
Αν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί με τα κόμματα, αλλοίμονο στην ...πραγματικότητα!

Τελικά κυβέρνηση και τα περισσότερα κόμματα δεν έλαβαν κανένα μήνυμα από τις ευρωκάλπες!

Η κυβέρνηση επιμένει ότι η ΝΔ είναι η ..νικήτρια των εκλογών, αν και παράλληλα έλαβε μήνυμα να τρέξει γρηγορότερα -και όχι να τροποιήσει την πολιτική της! Τι κι αν έθετε ως όριο ο ίδιος ο πρωθυπουργός το 33%, με το 29% και την κολοσσιαία αποχή, πήρε το ...μήνυμα!

Ο Στέφανος Κασσελάκης έθετε ως στόχο ακόμα και την τελευταία εβδομάδα το 20% (είχε θέσει και την τρίτη θέση) τώρα δηλώνει πως "μείωσε τη διαφορά από τη ΝΔ κατά δέκα μονάδες", ενώ η αλήθεια είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε παρακάτω ποσοστό από τον περασμένο Ιούνιο, οπότε και ο Αλέξης Τσίπρας παραιτήθηκε από την προεδρία καθώς ανέλαβε την ευθύνη ότι το κόμμα του με ποσοστό υψηλότερο από αυτό που έλαβε τώρα επί Κασσελάκη βγαίνει εκτός κυβερνητικής τροχιάς.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης δήλωνε ότι η μη δεύτερη θέση αποτελεί πολιτική ήττα, τώρα η τρίτη θέση με ποσοστό κάτω από 13% είναι ...επιτυχία!

Ούτε στους φοιτητές δεν βγαίνουν όλοι νικητές- μόνο η κυβερνητική ...ΔΑΠ επιμένει ότι είναι ...πρώτη.

Από το πρωί σήμερα, πάντως, και με γεωμετρική πρόοδο στη συνέχεια, πρωθυπουργός και επικεφαλής ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ θα βρεθούν μπροστά σε μια νέα πολιτική πραγματιοκότητα- και στο εσωτερικό τους!