Παιχνίδια Εξουσίας

Οι δομικές αλλαγές καθυστερούν τον ανασχηματισμό - Ιδρύεται υπουργείο... Ακρίβειας;

Οι δομικές αλλαγές καθυστερούν τον ανασχηματισμό - Ιδρύεται υπουργείο... Ακρίβειας;
Ποιες αλλαγές και τροποποιήσεις ετοιμάζονται στο νόμο για το επιτελικό κράτος.

Οι δομικές αλλαγές στην κυβέρνηση και οι τροποποιήσεις στο νόμο περί επιτελικού κράτους είναι από τους λόγους που παραπέμπουν τον ανασχηματισμό για την ερχόμενη εβδομάδα.

Το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός θέλει να συνενώσει το υπουργείο Εσωτερικών με το Ψηφιακής Πολιτικής είναι σε πολλούς γνωστό. Δεν είναι γνωστό, όμως, ότι συζητείται να μεταφερθούν εκ νέου στο Γενικό Λογιστήριο των 80% των υπαλλήλων που βγάζουν τις συντάξεις και οι οποίοι με το νόμο του επιτελικού κράτους είχαν μεταφερθεί στο υπουργείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων!

Το πραγματικά εντυπωσιακό, ωστόσο, είναι πως σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες ο πρωθυπουργός εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να ιδρύσει υπουργείο ...Ακρίβειας! Δεν γνωρίζουμε πώς ακριβώς θα είναι το όνομά του, αλλά εάν επαληθευτούν οι πληροφορίες, τότε θα έχουμε μετά το υπουργείο ...Οικογένειας και το υπουργείο ...Ακρίβειας! Απίστευτα πράγματα-να υπενθυμίσουμε απλώς πως με τα πολυδιαφημισμένα μέτρα της κυβέρνησης Μητσοτάκη για το δημογραφικό, που είχαν ως κατάληξη την ίδρυση του υπουργείου ...Οικογένειας (παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της υπουργού Σοφίας Ζαχαράκη) η κατάσταση χειροτέρεψε, καθώς οι γεννήσεις όλο και μειώνονται, σπάζοντας κάθε αρνητικό ρεκόρ!

Να σημειώσουμε επίσης πως σειρά προβλέψεων του νόμου για το επιτελικό κράτος δεν εφαρμόστηκαν ποτέ, όπως πχ η αξιολόγηση των γενικών γραμματέων και των διευθυντών των υπουργείων!