Ελλάδα

Η ακρίβεια στέλνει πολίτες για ρούχα και εσώρουχα στα παζάρια και στις λαϊκές - Τι λένε στο Dnews

Η ακρίβεια στέλνει πολίτες για ρούχα και εσώρουχα στα παζάρια και στις λαϊκές - Τι λένε στο Dnews
Προς τις λαϊκές αγορές, τα πανηγύρια και τα παζάρια έχουν στρέφονται όλο και περισσότεροι πολίτες για ψωνίσουν ρούχα και υποδήματα.

Η γενικευμένη ακρίβεια και οι χαμηλοί μισθοί δεν επιτρέπουν σε πολλούς καταναλωτές να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους από εμπορικά καταστήματα. Μπλουζάκια, φανελάκια, παντελόνια, εσώρουχα και παπούτσια είναι αρκετά πιο φθηνά στις λαϊκές αγορές και στις εμποροπανηγύρεις.

Όπως αποτυπώνεται και από το το επιτόπιο φωτορεπορτάζ του Dnews στις λαϊκές μπορεί να βρει κανείς ρούχα με 5 ευρώ, 3 ευρώ ακόμα και 1.5 ευρώ.

WhatsApp_Image_2024-10-02_at_2.58.55_PM_fec81.jpeg

Καταναλωτές μιλώντας στο Dnews εξηγούν τους λόγους που πλέον επιλέγουν να ψωνίζουν από τα συγκεκριμένα σημεία. Ο βασικότερος λόγος, δεν είναι άλλος από τον οικονομικό.

WhatsApp_Image_2024-10-02_at_2.58.54_PM_1_d7685.jpeg

«Ακόμα και αν πας σε μεγάλες αλυσίδες ρούχων τα μπλουζάκια για παράδειγμα είναι πιο ακριβά απ ότι σε ένα παζάρι ή στην λαϊκή αγορά. Προσπαθούμε να εξοικονομούμε χρήματα απ όπου μπορούμε. Με 30 ευρώ έχουμε πάρει μπλούζες, παντελόνια, κάλτσες και εσώρουχα. Αντίθετα με 30 ευρώ σε κάποιο κατάστημα παίρνεις ένα απ όλα αυτά», δηλώνει στο Dnews η κα. Γιώτα.

WhatsApp_Image_2024-10-02_at_2.58.54_PM_7f28b.jpeg

Από την πλευρά του ο κ. Άρης λέει στο Dnews πως «οι καιροί είναι δύσκολοι» και συνεχίζει. «Δυστυχώς τα έξοδα μας είναι περισσότερα από αυτά που λαμβάνουμε κάθε μήνα. Αν είναι να αγοράσω κάτι πιο φθηνό επιλέγω να είναι ένα ρούχο από το να πάρω κάποιο τρόφιμο από τα σούπερ μάρκετ φθηνότερα αλλά χαμηλής ή κακής ποιότητας».