Δυσφορία στις Βρυξέλλες για την καρατόμηση Καιρίδη

Δυσφορία στις Βρυξέλλες για την καρατόμηση Καιρίδη
Σύμφωνα με τις πληροφορίες της στήλης, ο Δ. Καιρίδης βρέθηκε στο στόχαστρο του υπουργού Επικρατείας Μ. Βορίδη, ο οποίος άλλωστε σε συνέντευξή του μίλησε για την ανάγκη αλλαγής «τονικότητας» στο μεταναστευτικό.

Ο πρώην υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρης Καιρίδης είχε καταφέρει να βελτιώσει σημαντικά τις σχέσεις της κυβέρνησης με την Κομισιόν, εγκαταλείποντας την κουλτούρα των pushbacks και προωθώντας τη χορήγηση αδειών σε μετανάστες ανάλογα με τις ανάγκες της οικονομίας. Είναι ενδεικτικό ότι η αρμόδια Επίτροπος Γ. Γιόχανσον έχει συγχαρεί δημόσια τον καθηγητή διεθνών σχέσεων περισσότερο από δύο φορές και ότι η συμφωνία που πέτυχε με την Αγκυρα για το μεταναστευτικό χαιρετίστηκε από ολόκληρη την ΕΕ. Ετσι, επουλώθηκε κάπως το τραύμα της Πύλου και κόπασε η ευρωπαϊκή κατακραυγή σε βάρος της χώρας και για το μεταναστευτικό, πέρα από τις παραβιάσεις του κράτους δικαίου και τη συγκάλυψη των ευθυνών για την τραγωδία των Τεμπών.

Παρόλα αυτά, ο Κ. Μητσοτάκης όχι μόνο έθεσε εκτός κυβέρνησης τον Δ. Καιρίδη, αλλά άφησε στη θέση της την υφυπουργό Σοφία Βούλτεψη που δεν έχει έργο να δείξει αλλά εκφράζει τη σκληρή, λαϊκή δεξιά και έδωσε χαρτοφυλάκιο στην Ζωή Ράπτη, κάνοντας έτσι μέλη του υπουργικού συμβουλίου όλους τους βουλευτές βορείου τομέα της Β Αθήνας πλην Καιρίδη! Αν αυτό δεν είναι παραδειγματική τιμωρία, τότε τι είναι;

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της στήλης, ο Δ. Καιρίδης βρέθηκε στο στόχαστρο του υπουργού Επικρατείας Μ. Βορίδη, ο οποίος άλλωστε σε συνέντευξή του μίλησε για την ανάγκη αλλαγής "τονικότητας" στο μεταναστευτικό. Η «τονικότητα» την οποία θα υπηρετήσει ο νέος υπουργός Μετανάστευσης Ν. Παναγιωτόπουλος θα είναι σαν την παλιά, επί Μηταράκη, όταν η κουλτούρα των pushbacks γνώρισε μεγάλες δόξες.

Βέβαια, για τις επαναπροωθήσεις η ευθύνη στο επιχειρησιακό επίπεδο ανήκει στο λιμενικό υπό το υπουργείο Νησιωτικής Πολιτικής και μάλλον αυτός είναι ο λόγος που ο υπουργός Χρ. Στυλιανίδης, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, έχει «πασάρει» το «μπαλάκι» στον υφυπουργό, με προφορική συνεννόηση και χωρίς ΦΕΚ...