Συνέδριο Τσίπρα: Το «απαγορευτικό» Μητσοτάκη, η απουσία Καραμανλή, Σαμαρά, Σημίτη και η έκπληξη... Φασούλα!

Συνέδριο Τσίπρα: Το «απαγορευτικό» Μητσοτάκη, η απουσία Καραμανλή, Σαμαρά, Σημίτη και η έκπληξη... Φασούλα!
Η εκπροσώπηση του Ανδρουλάκη με τον Γλαβίνα, η παρουσία Σακελλαροπούλου και Παυλόπουλου και οι παρουσίες Σχοινά-Ρουσόπουλου!

«Απαγορευτικό» για τα «γαλάζια» στελέχη να παραβρεθούν στο Διεθνές Συνέδριο που οργάνωσε ο Αλέξης Τσίπρας εξέδωσε όπως πληροφορούμαστε η ηγεσία της ΝΔ.

Έτσι προφανώς εξηγείται και η απουσία από τις εργασίες του Συνεδρίου της Ντόρας Μπακογιάννη, καθώς η πρώην υπουργός Εξωτερικών έχει αναπτύξει πολύ καλές προσωπικές σχέσεις με τον Αλέξη Τσίπρα μετά και τη συμμετοχή του στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με τις πληροφορίες, δεν απάντησε καν στην πρόσκληση που έλαβε από το Ινστιτούτο.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, πάντως, δεν παραβρέθηκε, καθώς - όπως γράψαμε - θεωρεί πως πίσω από την πρωτοβουλία του Ινστιτούτου υποκρύπτεται προσπάθεια συμπόρευσης από τον Αλέξη Τσίπρα, τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Χάρη Δούκα για ενιαίο κόμμα στο χώρο της προοδευτικής παράταξης. Εκπροσωπήθηκε όμως από τον εκπρόσωπο Τύπου Θανάση Γλαβίνα, γεγονός που έχει ασφαλώς τη σημασία του. Από το χώρο του ΠΑΣΟΚ έδωσαν το παρόν ο Παύλος Χρηστίδης και ο Χάρης Καστανίδης. Για τον Δημήτρη Κουτσούμπα εξαρχής ήταν γνωστό, βάση των θέσεών του, πως δεν θα ανταποκρινόταν.

Στην πρόσκληση που έλαβε δεν ανταποκρίθηκε και ο Κώστας Καραμανλής. Όχι ότι έχει κάποιο πρόβλημα με τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά μάλλον δεν ήθελε να ξεκινήσει κύκλο ανταπόκρισης σε αντίστοιχες προσκλήσεις. Αρνητικοί στην πρόσκληση ήταν και δυο ακόμα πρώην πρωθυπουργοί, ο Κώστας Σημίτης και ο Αντώνης Σαμαράς, που πάντως απάντησαν δεδομένου και των συνθηκών που χαρακτηρίζει τις σχέσεις τους με... θερμό τρόπο.

Το παρόν έδωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο πρώην Πρόεδρος Προκόπης Παυλόπουλος, με τον επικεφαλής του Ινστιτούτου να έχει καλά λόγια ειδικά για τον δεύτερο. Στα συν του Συνεδρίου η παρουσία του νυν Επιτρόπου της χώρας και αντιπροέδρου της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά και του επικεφαλής του ΚΤ του Συμβουλίου της Ευρώπης Θοδωρή Ρουσόπουλου.

Να ξεχωρίσουμε την παρουσία του Παναγιώτη Φασούλα. Η «αράχνη» των ευρωπαϊκών γηπέδων μπάσκετ πήγε να ακούσει τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές και εντυπωσιάστηκε από τον Αλέξη Τσίπρα! Λέτε ένας μεγάλος πολιτικός έρωτας να γεννήθηκε στο Συνέδριο του Ινστιτούτου;