Παιχνίδια Εξουσίας

Κλίνατε επί ...δεξιά - αλλά μην το ομολογείτε -Δεν ανανεώνεται η θητεία της Προέδρου

Κλίνατε επί ...δεξιά - αλλά μην το ομολογείτε -Δεν ανανεώνεται η θητεία της Προέδρου Φωτογραφία: SOOC
Πού οδηγεί τον Μητσοτάκη η πρωτοφανής κριτική στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ.

Σε δεξιά στροφή οδηγείται με περισσότερο γοργούς ρυθμούς ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών έδειξε πως «δεν υπάρχουν Τοτέμ» πλέον στο κυβερνών κόμμα, κάτι που επιβεβαίωσε και η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας την Τετάρτη: Οι 32 από τους 37 περίπου βουλευτές που μίλησαν άσκησαν άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο σφοδρή κριτική στον πρωθυπουργό. Πριν από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ούτε οι βουλευτές θα διανοούνταν να τα πουν αυτά ενώπιον του Μητσοτάκη ούτε ο Μητσοτάκης θα διανοούνταν να τους ακούσει!

Ποτέ άλλοτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα πέντε χρόνια της κυβέρνησής του έχει δεχτεί τόση κριτική από τόσους βουλευτές του. Είναι σαφές πως η αμφισβήτησή του ξεκίνησε και πως το 41% που περιέργως χθες επικαλέστηκε ο πρωθυπουργός (ως να μην υπήρξαν οι ευρωεκλογές) δεν υπάρχει πλέον, όπως δεν υπάρχει (εκτός συγκλονιστικών απροόπτων) η δυνατότητα αυτοδυναμίας στις εθνικές κάλπες.

Ο πρωθυπουργός, χωρίς να το ομολογεί δημοσίως, ξεκίνησε ήδη τη δεξιά στροφή της ΝΔ σε μια προσπάθεια να περιορίσει τις απώλειες και την αμφισβήτησή του.

Πρώτο θύμα είναι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, για την οποία υπήρχαν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα ουκ ολίγοι «γαλάζιοι» βουλευτές που διεμήνυσαν ότι δεν την υπερψηφίζουν αν είναι υποψήφια. Το Μαξίμου, όπως αποκάλυψαν τα «Παιχνίδια Εξουσίας», προσανατολίζεται σε παραταξιακό υποψήφιο (!), προκειμένου να μην έχει απώλειες η ΚΟ της ΝΔ κατά την ψηφοφορία!

Επί του θέματος θα επανέλθουμε, καθώς είναι ιδιαίτερα σοβαρό!