Παιχνίδια Εξουσίας

Ξεκινά «ανταρσία» 15 βουλευτών στη ΝΔ, τα «Σεπτεμβριανά» του Μητσοτάκη

Ξεκινά «ανταρσία» 15 βουλευτών στη ΝΔ, τα «Σεπτεμβριανά» του Μητσοτάκη
Κατερίνα Σακελλαροπούλου και κυβερνητικά νομοσχέδια στο στόχαστρο των «γαλάζιων» διαφωνούντων!

Η πληροφορία που σας μεταφέρουμε είναι πλήρως διασταυρωμένη:

Στη ΝΔ υπάρχει και λειτουργεί μια «σκληρή» ομάδα 15 βουλευτών που μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών αισθάνεται πλήρως απελευθερωμένη!

Οι «15», άλλωστε, πρωτοστάτησαν και στα όσα έγιναν στην πρόσφατη συνεδρίαση της «γαλάζιας» Κοινοβουλευτικής Ομάδας, συνεδρίαση που αποτέλεσε την αρχή της αμφισβήτησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζουν τα «Παιχνίδια Εξουσίας» η «ομάδα των 15» «συνεδρίασε» πρόσφατα και αποφάσισε πως τώρα είναι καιρός για ...μπάνια. Όχι ότι δεν θα διαφοροποιούνται, αλλά ο ...ανταρτοπόλεμος θα ξεκινήσει από το φθινόπωρο.

Γνωρίζουν πως υπάρχουν πολλά θέματα για κριτική και μέσα στο καλοκαίρι -και δεν θα μείνουν αδρανείς- αλλά από το φθινόπωρο θα επικεντρώσουν σε δυο μέτωπα!

Το πρώτο θα είναι η σφοδρή κριτική στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με την υπόμνηση ότι η ψήφος τους θα είναι αρνητική σε περίπτωση που την προτείνει ο πρωθυπουργός για μια δεύτερη θητεία. Η «ομάδα των 15» έχει πια πειστεί ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα προτείνει ξανά την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, αλλά θέλουν να γίνει φανερό στην κοινή γνώμη πως δεν ήταν προσωπική του επιλογή αλλά αναγκάστηκε κάτω από την απειλή της καταψήφισής της από διακριτή ομάδα «γαλάζιων» βουλευτών!

Το δεύτερο θα είναι τα νομοσχέδια που θα φέρει προς ψήφιση στη Βουλή η κυβέρνηση. Αν δεν συζητούνται στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και δεν λαμβάνονται υπόψη από τους υπουργούς η θέση τους, είτε θα γίνεται «φασαρία» δημοσίως, είτε κάποια εξ αυτών θα καταψηφίζονται!

Αποφάσισαν κι άλλα στην «σκληρή ομάδα των 15» οι «γαλάζιοι» βουλευτές, αλλά να μην τα πούμε κιόλα σε ένα σημείωμα! Σε κάθε περίπτωση θα ...καλοπεράσουμε!