Η επιστολή Κασσελάκη σε Ανδρουλάκη και το Καταστατικό Συνέδριο πριν το νέο αρχηγό του ΠΑΣΟΚ

Η επιστολή Κασσελάκη σε Ανδρουλάκη και το Καταστατικό Συνέδριο πριν το νέο αρχηγό του ΠΑΣΟΚ
Η εμφανής προσπάθεια της ηγεσίας της Κουμουνδούρου να προλάβει τις διεργασίες στην κεντροαριστερά- Γιατί η επιστολή θα σταλεί τελικά στο νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ- Η ανησυχία για μείωση της επιρροής του προέδρου στην κομματική βάση.

Τη σύμφωνη γνώμη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ να αποστείλει επιστολή στον Νίκο Ανδρουλάκη για τον συντονισμό των Κοινοβουλευτικών Ομάδων των δυο κομμάτων για κοινή δράση ζήτησε στη χθεσινή συνεδρίαση της ΠΓ ο Στέφανος Κασσελάκης.

Μετά τη συμφωνία από τους συνήθεις κόλακες και όχι μόνο, ακούστηκαν και σοβαρότερες απόψεις. Εμπειρότερα στελέχη προειδοποίησαν τον Στέφανο Κασσελάκη ότι το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο για την εκλογή προέδρου τον Οκτώβριο και τυχόν αποστολή επιστολής στον Νίκο Ανδρουλάκη θα θεωρηθεί από τους υπόλοιπους υποψηφίους σαν παρέμβαση στα εσωτερικά της Χαριλάου Τρικούπη με στήριξη από τον ΣΥΡΙΖΑ του νυν προέδρου. Στον Στ. Κασσελάκη, μάλιστα, προτάθηκε να ανακοινωθεί από τώρα πως η επιστολή με αντικείμενο τη συνεργασία και κοινή δράση των Κοινοβουλευτικών Ομάδων θα αποσταλεί στον πρόεδρο που θα εκλεγεί τον Οκτώβριο στο ΠΑΣΟΚ, όποιος και αν είναι αυτός. Πρόταση που έγινε αποδεκτή.

Ενδιαφέρον όμως εμφανίζει και το ότι ο Στ. Κασσελάκης άφησε να εννοηθεί πως το Καταστατικό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ αν και είναι προγραμματισμένο για τον Οκτώβριο, μπορεί να πραγματοποιηθεί και στα τέλη Σεπτεμβρίου. Τα παριστάμενα στελέχη συνέδεσαν την προσπάθεια επίσπευσης με την επιλογή της Κουμουνδούρου να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρός του που θα ηγηθούν των διεργασιών για την ενότητα της κεντροαριστεράς. Να προηγηθεί δηλαδή το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ από την εκλογή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, με την ελπίδα ότι αυτό θα δώσει την πρωτοβουλία των κινήσεων στον Στέφανο Κασσελάκη.

Συνολικότερα η Κουμουνδούρου δείχνει μια σπουδή να προλάβει και να ποδηγετήσει τις διεργασίες στην κεντροαριστερά ώστε να ελέγξει την επόμενη μέρα.

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, ο Στέφανος Κασσελάκης δείχνει να ανησυχεί όχι μόνο για την περαιτέρω μείωση της επιρροής του ΣΥΡΙΖΑ όπως έδειξε και η δημοσκόπηση της Metron Analysis για το MEGA, αλλά και για μείωση της δικής του προσωπικής επιρροής στη βάση του κόμματός του.

Γεγονός που εξηγεί τόσο την «ενότητα» που έδειξε να υιοθετεί στο κόμμα, όσο κυρίως την προσπάθεια να αποφύγει τα εσωκομματικά ζητήματα. Επί αυτού όμως περισσότερα απόψε και αύριο!