Πολιτική

Όταν ο Κασσελάκης προέβλεπε πως η ενωμένη Αριστερά δεν «κόβει» από τη Λεπέν

Όταν ο Κασσελάκης προέβλεπε πως η ενωμένη Αριστερά δεν «κόβει» από τη Λεπέν
Μείζονα απόρριψη του δόγματος του Στέφανου Κασσελάκη, όπως αυτό αποτυπώθηκε στη θυελλώδη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελεί το αποτέλεσμα των εκλογών στη Γαλλία και η νίκη της ενωμένης Αριστεράς υπό το Λαϊκό Μέτωπο.

Το Σάββατο ο κ. Κασσελάκης, απορρίπτοντας το αίτημα των επικριτών του για προσφυγή στη βάση με δημοψήφισμα για το κατά πόσο θέλουν οι φίλοι και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ συνεργασία όλων των προοδευτικών δυνάμεων, έφερε ως παράδειγμα τη Γαλλία, έχοντας προφανώς στο μυαλό του τον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών.

«Ενώσεις διά της απλής συγκολλήσεως δεν κέρδισαν ποτέ ένα κόμμα που κυβερνά, όσο διεφθαρμένο και να είναι. Ούτε αντιμετώπισαν ποτέ αποτελεσματικά τους κινδύνους που έρχονται από τη Δεξιά» σημείωνε χθες ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης κατά το κλείσιμό του στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής. Και μάλιστα εξειδίκευε λέγοντας πως «ακόμη και στη Γαλλία ο αριστερός συνασπισμός αφαίρεσε από τον Μακρόν και όχι από τη Λεπέν».

Η πρωτιά της ενωμένης Αριστεράς υπό το Λαϊκό Μέτωπο του Μελανσόν, η υποχώρηση στη δεύτερη θέση του Μακρόν που πληρώνει τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές του κυρίως σε βάρος των εργασιακών δικαιωμάτων και εν τέλει η αποτροπή του κινδύνου της ακροδεξιάς με τη Λεπέν να λαμβάνει την τρίτη θέση, επιβεβαιώνει εμφατικά το λάθος της ηγεσίαςτουΣΥΡΙΖΑ.

{https://youtu.be/nbBGArDC4gY}