Νέο χτύπημα κάτω από τη ζώνη στον Χάρη Δούκα με διαρροές: Δεν μπορεί να είσαι υποψήφιος!

Νέο χτύπημα κάτω από τη ζώνη στον Χάρη Δούκα με διαρροές: Δεν μπορεί να είσαι υποψήφιος! Φωτογραφία: EUROKINISSI
Ποια διάταξη του Καταστατικού επικαλούνται- Αν δεν λυθεί άμεσα, ομόφωνα και θεσμικά το «πρόβλημα», απλώς θα εκφυλιστεί περαιτέρω η διαδικασία- Δεν κάνουν χάρη στο Δούκα όπως κάποιοι επιθυμούν να εμφανιστεί!

Άνω- κάτω κάνει το ΠΑΣΟΚ ένα νέο ...πρόβλημα: Μπορεί ή δεν μπορεί να είναι υποψήφιος ο Χάρης Δούκας εάν παραμείνει Δήμαρχος Αθηναίων;

Το «ζήτημα» ξεκίνησε αίφνης, με κάποιους να θυμούνται ότι το άρθρο 38 του Καταστατικού δεν επιτρέπει στον Χάρη Δούκα να είναι υποψήφιος για πρόεδρος του κόμματος παρά μόνο εφόσον παραιτηθεί από Δήμαρχος! Οι διαρρέοντες (η πλευρά Δούκα τους τοποθετεί στο περιβάλλον του προέδρου του κόμματος) «θυμήθηκαν» πως το άρθρο 38 του Καταστατικού που προβλέπει ασυμβίβαστο μονοπρόσωπων θέσεων όπως είναι ο πρόεδρος και ο γραμματέας, για όσους έχουν έμμισθες θέσεις πολιτικού χαρακτήρα στο κράτος, τον ευρύτερο δημόσιο τομέα ή την αυτοδιοίκηση.

Στελέχη του χώρου εκτιμούν πως σαφώς και δεν μπορεί να απαγορευτεί η υποψηφιότητα Δούκα, άλλωστε ο ίδιος ο Νίκος Ανδρουλάκης την είχε χαιρετήσει! Εκτιμούν επίσης ότι το θέμα «ρίχτηκε στην αγορά» για να υπονομευτεί ο Δήμαρχος Αθηναίων, να γίνει η σχετική βαβούρα σε βάρος του και, εν συνεχεία, η ηγεσία με μια «γενναιόδωρη» κίνηση να του επιτρέψει την υποψηφιότητα.

Πώς λύνονται αυτά τα θέματα; Πχ η αρμόδια Επιτροπή για την ερμηνεία του Καταστατικού και τις υποψηφιότητες, η ΔΕΚΑΠ, να συνεδριάσει άμεσα και να λάβει ομόφωνη απόφαση πως ο Χάρης Δούκας δεν έχει ως Δήμαρχος Αθηναίων ασυμβίβαστο με την υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Το όλο θέμα απαξιώνει περαιτέρω την διαδικασία εκλογής προέδρου στο ΠΑΣΟΚ, αλλά και πιθανόν να στραφεί και κατά των εμπνευστών της. Το πολύ το «φταίει ο Δούκας για όλα» μπορεί να γυρίσει και μπούμερανγκ.