Παιχνίδια Εξουσίας

Ήξεραν από το Φλεβάρη για τις επιστροφές ενισχύσεων για το ρεύμα, το υπέγραψαν την επομένη των εκλογών

Ήξεραν από το Φλεβάρη για τις επιστροφές ενισχύσεων για το ρεύμα, το υπέγραψαν την επομένη των εκλογών
Απίστευτη ψηφοθηρία, το παρασκήνιο με την απόφαση της κυβέρνησης 1,2 εκατομμύρια επιχειρήσεις να επιστρέψουν 800.000.000 ευρώ ως αναδρομικά για τις επιδοτήσεις που είχαν λάβει για το ρεύμα!

Το Dnews, με το ρεπορτάζ του Θανάση Κουκάκη, έχει αναδείξει το μείζον θέμα με τα 800.000.000 ευρώ που 1,2 εκατομμύρια μικρομεσαίες επιχειρήσεις είχαν λάβει ως επιδότηση ρεύματος και καλούνται από την κυβέρνηση να επιστρέψουν πίσω!

Αν υπήρχε ορισμός του τι εστί παλαιοκομματισμός και προεκλογική εκμετάλλευση ενός θέματος θα ήταν όλα αυτά που διαδραματίστηκαν και διαδραματίζονται με την επιστροφή των αναδρομικών.

-Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έλαβε τη σχετική απόφαση για επιστροφή των επιδοτήσεων για το ρεύμα τον Φεβρουάριο, αλλά δεν τη δημοσιοποίησε, την κράτησε μυστική έως και τις ευρωεκλογές!

-Την επομένη των ευρωεκλογών, παρά το σοκ του 28,31%, η πρώτη ενέργεια της κυβέρνησης ήταν να να υπογράψει τη σχετική απόφαση: 1,2 εκατ. μικρές επιχειρήσεις να πληρώσουν αναδρομικά 800.000.000 ευρώ που είχαν λάβει ως επιδότηση. Ήταν η πρώτη απόφαση μετά τις κάλπες και η τελευταία απόφαση που υπέγραψε ο τέως -πλέον- υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας!

-Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, με πρόσχημα την πανδημία, όχι απλώς υιοθέτησε την επιδοματική πολιτική που ως αξιωματική αντιπολίτευση κατακεραύνωνε, αλλά και την τερμάτισε! Και, μάλιστα, με πελατειακή λογική, καθώς πολλές μεγάλες επιχειρήσεις αποταμίευαν τα χρήματα που τους έδιναν καθώς δεν τα είχαν ανάγκη, με αποτέλεσμα εν μέσω κρίσης να αυξηθούν οι καταθέσεις στη χώρα!

-Η κυβέρνηση έδωσε τις επιδοτήσεις από τον Φεβρουάριο του 2022, πήρε τις ψήφους στις εθνικές εκλογές του 2023 και εν συνεχεία απόκρυψε ότι οι Βρυξέλλες "έκοψαν" την επιδότηση! Χωρίς ακόμα να ακούσουμε μια αυτοκριτική, έστω μια συγγνώμη για την περιπέτεια τόσων μικροεπιχειρηματιών και χωρίς να γνωρίζουμε γιατί φτιάχτηκαν έτσι που να κοπούν από τις Βρυξέλλες!

Απορία 1: Θα αναλάβει κάποιος την πολιτική ευθύνη για το φιάσκο και την ταλαιπωρία εκατοντάδων χιλιάδων μικρομεσαίων;

Απορία 2: Θα εισακουστούν οι προτάσεις των φορέων τους ώστε να μην επιβαρυνθούν αυτοί που έλαβαν τις επιδοτήσεις γιατί τους τις έδωσε η κυβέρνηση;

ΥΓ: Κάπως έτσι ήρθε το 41% πέρυσι τον Ιούνιο, κάπως έτσι ήρθε και το 28,31% του φετινού Ιουνίου- και οι επόμενες αναμετρήσεις είναι μπροστά!