Ο ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύει να χάσει «εν πλω» τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης από το ΠΑΣΟΚ

Ο ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύει να χάσει «εν πλω» τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης από το ΠΑΣΟΚ
Το αργότερο τον Οκτώβριο οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες- Τεράστια η ευθύνη της ηγεσίας της Κουμουνδούρου, με τελευταία πράξη την αήθη επίθεση στον Γιάννη Δραγασάκη!

Το αργότερο τον Οκτώβριο, οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ αναμένονται ραγδαίες.

Μην σας ξεγελάει η «νηνεμία» που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες, καθώς η κατάσταση μοιάζει με την γαλήνη πριν την καταιγίδα. Και προφανώς είναι υγιέστερο να αντιμετωπισθεί, έστω και με ρήξη, η άρρωστη κατάσταση που επικρατεί σήμερα και που ξεσκίζει τις σάρκες τόσο της ηγεσίας όσο και των διαφωνούντων. Όσο συνεχίζεται το αρρωστημένο κλίμα ο ΣΥΡΙΖΑ απαξιώνεται πλήρως, με πρώτη κατάληξη την ιδιώτευση καθημερινά όλων και περισσότερων στελεχών του και την αγανάκτηση μεγάλου μέρους παραδοσιακών ψηφοφόρων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύει στα σοβαρά πλέον να χάσει σε όλα τα επίπεδα τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης που παρέδωσε ο Αλέξης Τσίπρας, έστω και με χαμηλά ποσοστά που τον ανάγκασαν να αναλάβει την ευθύνη και να υποβάλλει την παραίτησή του από την ηγεσία του κόμματος.

-Τυχόν νέα διάσπαση θα σημάνει πιθανότατα την απώλεια της θέσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Κοινοβούλιο, αφού σε μια περίπτωση αναμένεται να αποχωρήσουν από τον ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και έως οκτώ βουλευτές. Αξιωματική αντιπολίτευση σε μια τέτοια περίπτωση θα αναδειχτεί το ΠΑΣΟΚ, κάτι που προσωπικά δεν θυμόμαστε να έχει συμβεί στη χώρα!

- θα έΤο ΠΑΣΟΚ, υπό τη νέα του ηγεσία,χει τη δυνατότητα να αναλάβει αυτό τις πρωτοβουλίες για την ανασύνθεση της κεντροαριστεράς. Πολύ περισσότερο που ο Στέφανος Κασσελάκης, ακόμα και αν το επιχειρήσει ο ίδιος, δικαίως ή αδίκως το κρίνει ο καθένας, δεν πρόκειται να συσπειρώσει γύρω του παρά τους οπαδούς του. Ειδικά αν αναδειχθεί πρόεδρος ο Χάρης Δούκας, εκτιμάται ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να είναι ακόμα και το όχημα για την ανασύνθεση του χώρου, κατά το πρότυπο του «μοντέλου Δούκα- Ζαχαριάδη» που έφερε την ιστορική επικράτηση στο Δήμο Αθηναίων!

Το ερώτημα είναι εάν ο ΣΥΡΙΖΑ θα αντέξει μέχρι τον Οκτώβριο, οπότε και θα πραγματοποιηθεί το Συνέδριό του ή οι εξελίξεις θα επιταχυνθούν μετά και την αήθη επίθεση στον Γιάννη Δραγασάκη, που ενόχλησε τη συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων του χώρου. Βλέπετε, πολλές φορές, όπως στρώνεις κοιμάσαι!